Mais tähistame taas Euroopa mitmekesisuse kuud, mitmekesisuse päev toimub 11. mail

Mais tähistatakse üle Euroopa mitmekesisuse kuud ja Eestis on selle tippsündmuseks 11. mail toimuv mitmekesisuse päev. Löö kaasa ja tähistame üheskoos kõike seda, mis meid eriliseks teeb ja ühte seob!

Mitmekesisuse kuu loob suurepärase võimaluse tuua tähelepanu iga inimese tähtsusele ja erakordsusele töökeskkonnas, kohalikes kogukondades ja ühiskonnas laiemalt. Tänavuse Euroopa mitmekesisuse kuu teema on “building bridges” (eesti keeles “sildu luues”), mis keskendub ühisosade leidmisele inimeste ja kogukondade vahel. Märka neid koos meiega, sest erinevad kogemused, vaatenurgad ja teadmised täiendavad üksteist ja toovad meid kokku – igaühe panus loeb!

Mitmekesisuse päeva ja kuu raames on kõik oodatud enda ettevõttes, organisatsioonis, koolis, noortekeskuses või sõpruskonnas midagi mitmekesist ette võtma. Mitmekesisuse tähistamises saab kaasa lüüa igaüks! Korraldades arutelusid ja töötubasid või kolleegide ja sõprade seas fotokonkursse, mänge ja viktoriine, saate üksteisega jagada mitmekesisusest tulenevat rõõmu, õppida midagi uut ja saada toredaid kogemusi. Oma teadmisi saab testida lõbusal ja harival mitmekesisuse kuu veebiviktoriinil eesti või inglise keeles.

Mida korraldada ja kuidas edasi?

Ammuta ideid ja laadi alla lahedaid visuaale inimõiguste keskuse kodulehelt ning märgi end osalejaks Facebooki üritusel. Vaata ka Euroopa Komisjoni ideid ja juhiseid Euroopa mitmekesisuse kuu tähistamiseks.

Kui sul tekib äge mõte, kuidas kolleegide, sõprade või tuttavatega mitmekesisuse päeva või kuud tähistada, pane kindlasti oma ettevõtmine kirja ka Euroopa mitmekesisuse kuu lehel – nii moodustub maikuus üks eriti mitmekesine Euroopa kaart!

Liitu meiega ka 23. märtsil mitmekesisuse päeva ja kuu kommunikatsiooniseminaril!

Mitmekesisuse päeva tähistamine on Eestis alguse saanud mitmekesisuse kokkuleppe eestvedajate ja võrgustiku organisatsioonide initsiatiivil. Tänavu toimub mitmekesisuse päev juba kaheksandat korda ja teist aastat Euroopa mitmekesisuse kuu raames. Mitmekesisuse kuud veab eest Euroopa Komisjon ning ühise tähistamisega on liitunud kümned Euroopa riigid.

Vaata ka Euroopa Liidu võrdõiguslikkuse voliniku Helena Dalli Euroopa mitmekesisuse kuu videopöördumist!

Eesti Inimõiguste Keskuse mitmekesisuse ja kaasatuse valdkonna üritusi toetab Sotsiaalministeerium. Euroopa mitmekesisuse kuu tegevusi Eestis kaasrahastab Euroopa Komisjon.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#mitmekesisuse-kokkulepe #mitmekesisuse-paev
Ostukorv