Uued mitmekesisuse nõustajad kohtusid esimesel koolitusel Viinistul

Augusti lõpus kuulutasime välja uute mitmekesisuse nõustajate otsingu, et olla valmis järgmisel aastal juba kolmandat korda toimuvaks märgise “Austame erinevusi” taotlusvooruks. Konkurents oli tihe – 28 tugeva kandidaadi seast valisime välja kuus nõustajat, kes koos meie kolme varasema konsultandiga 2022. aasta kevadel organisatsioonidele mitmekesisuse plaani koostamisel toeks saavad olla. 

Nõustajate ettevalmistus hõlmab kahte koolitust, millest esimene leidis aset möödunud nädalalõpul Viinistul. Nõustajate baaskoolitus andis kolme päeva jooksul ülevaate mitmekesisuse ja kaasatuse valdkonnaga seotud mõistetest, praktikatest ja põhimõtetest. Lisaks käsitleti seadusandlust ja arutleti isiklike kogemuste üle. Koolituse viisid läbi inimõiguste keskuse eksperdid Liina Rajaveer ja Kelly Grossthal. Samuti jagas oma kogemusi äriettevõttes mitmekesisuse ja kaasatuse edendaja Kristiina Lõhmus. Järgmine nõustajate koolitus toimub novembris ja seal tutvutakse lähemalt mitmekesisuse märgise taotlemiseks vajalike dokumentide ja hindamisprotsessiga ning arutletakse nõustamisprotsessi üle.

Märgise “Austame erinevusi” uus taotlusvoor algab 2022. aasta veebruaris. Varasemal kahel korral on märgisega tunnustatud kokku 32 organisatsiooni, mille hulgas on nii eraettevõtteid kui avaliku sektori ja vabakonna organisatsioone. Märgist annab koostöös Sotsiaalministeeriumiga välja Eesti Inimõiguste Keskus.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#erinevus-rikastab #ettevotlus-ja-inimoigused #mitmekesisus #mitmekesisuse-kokkulepe #margis
Ostukorv