Mitmekesisuse kokkuleppega on liitunud juba üle 140 tööandja

Täna, 21. aprillil liituvad 10 Eesti organisatsiooni mitmekesisuse kokkuleppega. Oma pühendumust kinnitavad Audit Advisory, Breakwater Technology, Circle K, DesignTours, Fujitsu, GoodNews Communication OÜ, Kliimamarket, Eesti Lennuakadeemia, Maxima ja Tartu Rahvusvaheline Maja. Koos uute liitujatega kuulub mitmekesisuse kokkuleppe võrgustikku juba 146 tööandjat, keda toob kokku ühine huvi inimkeskse juhtimise, erinevusi austava töökultuuri, innovaatiliste ideede ja mitmekesiste kogemuste tulemusel saavutatud edu vastu.

Mitmekesisuse kokkulepe on vabatahtlik lepe, millega liitudes kinnitab ettevõte, vabaühendus või avaliku sektori organisatsioon, et austab inimeste mitmekesisust ning väärtustab võrdse kohtlemise põhimõtet nii oma töötajate, klientide kui ka koostööpartnerite seas.

“Breakwater armastab multikultuursust, hoolib inimeste heaolust, sisemisest õiglusest ja võrdsest kohtlemisest,” ütles ligi 20 eri rahvusest töötajaga tehnoloogiaettevõtte Breakwater Technology personalijuht Kristina Sisin. Tema sõnul on mitmekesisuse kokkuleppega liitumine märgiks, et ettevõte on mitmekesisuse ja kaasatuse teemad võtnud südameasjaks ning see tagab töötajatele turvalise töökeskkonna.

Luues erinevustega arvestavat töökeskkonda, panustavad mitmekesisuse kokkuleppe organisatsioonid ka ühiskonda, kus kõigil oleks hea olla. Circle K Eesti AS personalidirektori Piret Kase sõnul on ettevõtte jaoks inimestest hoolimine ja nendest lugupidamine üks põhiväärtuseid. “Meie töötajaskond peaks peegeldama läbilõiget ühiskonnast ja seetõttu on meie jaoks oluline väärtustada ning austada erineva tausta, omaduste, mõttemaailma, välimuse ja kogemustega inimesi, sest nii suudame üheskoos luua parima töökeskkonna ja kliendikogemuse meie teenindusjaamades.”

Kokkuleppega liitunud erinevate tegevusvaldkondade organisatsioonid moodustavad võrgustiku, et ühiselt jagada mitmekesisuse juhtimise kogemusi ja edendada ühiskonnas võrdset kohtlemist. “Eesti Lennuakadeemia astub oma esimesi suuremaid samme rahvusvahelistumise poole ja me soovime, et meie praegused ja tulevased kolleegid ning tudengid mõistaksid, et meie juures nad on hoitud ja väärtustatud. Olles esimene rakenduskõrgkool, kes liitub mitmekesisuse kokkuleppega, loodame näidata head eeskuju ka teistele kõrgharidusasutustele,” sõnas Eesti Lennuakadeemia rektor Koit Kaskel.

Tänane liitumisüritus toimub esmakordselt täiesti virtuaalselt ja osalema on oodatud kõik mitmekesisuse teemade huvilised. Kristiina Lõhmus ja May-Liis Musting jagavad üritusel inspiratsiooni ning praktilisi näiteid kvaliteedimärgiga “Austame erinevusi” tunnustatud SEB Eesti mitmekesisuse ja kaasatuse teekonnast.

Mitmekesisuse kokkulepe sai Eestis alguse 2012. aastal ja sarnased mitmekesisuse võrgustikud toimivad 26 Euroopa riigis. Eestis koordineerib kokkuleppega seotud tegevusi Eesti Inimõiguste Keskus.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#mitmekesisus #mitmekesisuse-kokkulepe #margis
Ostukorv