Mais tähistatakse üle Euroopa mitmekesisuse kuud

Mai on Euroopa mitmekesisuse kuu, mille ühise tähistamisega on liitunud kümned Euroopa riigid. Eestis on mitmekesisuse kuu tippsündmuseks 12. mail toimuv mitmekesisuse päev.

Euroopa mitmekesisuse kuu eesmärk on tõsta teadlikkust mitmekesisuse ja kaasatuse olulisusest töökeskkonnas ning ühiskonnas laiemalt kogu Euroopa Liidus. Eriti pööratakse tähelepanu just tööandjate saavutustele mitmekesisuse edendamisel ning kaasava ja kõiki võrdselt kohtleva töökeskkonna loomisel. Sel aastal on Euroopa mitmekesisuse kuu fookuses etniline mitmekesisus ja sellega seotud eelarvamused ja väljakutsed.

„Astugem julgemini mitmekesisuse kaitseks välja ja tegutsegem selle nimel. Näidakem, et võrdsus on meie jaoks oluline. Tähistagem 2021. aasta mais üheskoos Euroopa mitmekesisuse kuud! Mitmekesisem töökeskond muudab Euroopa kõigi jaoks õiglasemaks ja võrdsemaks.“Helena Dalli, ELi võrdõiguslikuse volinik 

Euroopa Komisjon, mis mitmekesisuse kuud eest veab, kutsub kõiki organisatsioone tähistama mitmekesisuse kuud, et koos luua võrdset ja kaasavat keskkonda. Võimalusi tähistamiseks ja oma organisatsiooni mitmekesisuse näitamiseks on lõputult – alustades virtuaalsetes töötubadest ja erinevatest koostöövõimalustest ekspertide või vabaühendustega, lõpetades ühismeedia kampaaniatega. Loe lisa Euroopa mitmekesisuse kuu kodulehelt (lehte täiendatakse pidevalt) ja pane oma ettevõtmine kirja SIIN!

Vaata ka Euroopa Liidu võrdõiguslikkuse voliniku Helena Dalli Euroopa mitmekesisuse kuu videopöördumist!

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#mitmekesisus #mitmekesisuse-kokkulepe #mitmekesisuse-paev
Ostukorv