Tähistame koos mitmekesisuse päeva! 

Euroopa mitmekesisuse kuu on maikuu ja Eestis tähistame selle raames mitmekesisuse päeva 6. mail. Sel aastal tähistame esimest korda koos kogu Euroopaga: mitmekesisus ühendab seekord kõiki 24 Euroopa riiki, kus tegutsevad mitmekesisuse kokkulepped. Teeme siis koos ühe toreda tähistamise – tähista ühel päeval või lausa terve kuu!

Mitmekesisus ühendab!

Mitmekesisuse kuu ja päeva eesmärk on märgata ja väärtustada iga inimese tähtsust ja erakordsust. Me oleme erinevad, aga seda rikkalikum ja põnevam on maailm! Kõigil on võimalik koos meiega tähistada ja näiteks korraldada mitmekesisusega seotud ettevõtmine oma organisatsioonis.

Mitmekesisuse päev ei toimu aga ainult mitmekesisuse kokkuleppe ringis või tööandjate seas – tähistama on oodatud kõik. Seda on eriti lihtne teha näiteks sel päeval väljas süües, sest juba kolmandat aastat pakuvad söögikohad üle Eesti sel päeval mitmekesisuse ideest kantud eripakkumisi. Teretulnud on ka kõik teemaga haakuvad avalikud ettevõtmised, tähistada võib sõpraderingis või huvikeskuses. Inimõiguste keskuse kodulehele koondame kokku erinevad mitmekesisuse päeva üritused Eesti eri paigus, et ühendada kõiki tähistamisi üheks toredaks tervikuks.

Kui tahaksid ka sel aastal midagi põnevat ette võtta, aga ideedest on nappus, vaata inspiratsiooniks eelmiste aastate tegemisi: 2017. aasta, 2018. aasta ja 2019. aasta üritused leiab meie kodulehelt.

Mitmekesisuse päev Astangul 2017. Foto: Annela Samuel

Mõnus maasikas osalevatele organisatsioonidele!

Eestis toimub mitmekesisuse päev juba kuuendat korda ja seda veavad eest Eesti Inimõiguste Keskus ja mitmekesisuse kokkuleppega liitunud organisatsioonid. Mitmekesisuse kuu mõtte algatajaks ja toetajaks on Euroopa Komisjon. Kõigi mitmekesisuse leppega liitunud organisatsioonide vahel, kes panevad oma mitmekesise ettevõtmise kirja enne 31. märtsi Euroopa Komisjoni lehel, valime koos komisjoniga välja kaks, mille juhid saavad võimaluse osaleda mitmekesisuse kuu avaüritusel 29. aprillil Brüsselis ning kohtuda võrdõiguslikkuse voliniku Helena Dalliga!

Kui plaanid mitmekesisuse päeva tähistada ja tahaksid kaasa mõelda päeva kommunikatsiooni teemal, siis 18. märtsil toimub webinari vormis kommunikatsiooniseminar, kus räägime kõigest lähemalt.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#mitmekesisus #mitmekesisuse-kokkulepe #margis #mitmekesisuse-paev

Seotud uudised