Päeva sündmused 2017

Siia lehele oleme postitanud erinevad üritusi, mis mitmekesisuse päeval või samal nädalal üle Eesti 2017. aastal toimusid.

Tallinnas 

  • Mitmekesisuse päeva tähistamine – AS Andmevara (ettevõttesisene üritus)

Ettevõttes tähistatakse 19. aprillil mitmekesisuse päeva. Töötajatele toimub lühikoolitus. Esinema tuleb lektor teemal “Psühhosotsiaalsed riskid töökohal”. Aset leiab Facebooki kampaania.

Noortekeskuses toimub aruteluring mitmekesisuse ja sallivuse kohta, töötuba ning valmib heade soovide sein. Teeme postreid ja tutvume eri kultuuride söögi ja traditsioonidega. Tegevused on jaotatud mitme päeva peale- kolmapäevast reedeni. 

Teemapäev, kus kutsutakse kõiki Astangu keskuse töötajaid ja õppijaid väljendama oma eripära, huvisid, hobisid julgelt, lastes oma fantaasial lennata. Olgu inimese hobiks mootorrattad, maagia, ballett või botaanika – sellel päeval on ta oodatud oma isikupära igal võimalikul moel Astangul väljendama ning teistega jagama. Nii õpitakse üksteise eripärasid veelgi paremini tundma.

Sotsiaalministeerium ootab üleriigiliselt tähistataval mitmekesisuse päeval külla venekeelseid noori vanuses 18-30. Ministeeriumi töötajad tutvustavad riigisektori tööd ja karjäärivõimalusi. Ürituselt leiab muuhulgas vastuseid küsimustele, mida tähendab töö avalikus sektoris, miks tasub oma tööalane tulevik siduda Eesti  riigisektoriga ning kuidas kavandada oma õpinguid selliselt, et need aitaksid karjääri just selles suunas edendada.

  • Mitmekesisuse päeva tähistamine – Vabaühenduste liit EMSL (organisatsioonisisene üritus)

Toimub loeng mari kultuurist ning mari kultuuriseltsi muusikaline etteaste.

  • Mitmekesisuse päeva tähistamine – Eolane Tallinn AS (ettevõttesisene üritus)

Kontori dekoreerimine, info ja meenete jagamine.

Dokfilmiõhtu koos aruteluga, temaatiline Kuldvillak ja mitmekesine söök.

Mitmekesisuse päeva puhul kutsuvad inimõiguste blogi tegijad kõiki huvilisi rääkima inimõigustest, erinevatest koduriikidest, õpingutest ja elust Eestis. Üritus toimub kohvikus August alates kell 19.

Kontoritöötajaid kutsutakse üles kasutama 19.aprillil oma tööriietuses erinevate rahvuste temaatikat või võtma endaga kontorisse kaasa mõne põneva rahvusroa, mida kolleegidega jagada. Toimub infotund vastutustundliku ettevõtluse teemal. Intranetis saab osaleda meeskondlikus terve päeva kestvas viktoriinis. Toimub ka avalik viktoriin Facebooki lehel.

Mitmekesisuse päeva hommikul toimub korea porgandisalati valmistamise töötuba.

Eesti Inimõiguste Keskuse algatatud Mitmekesisuse päeva raames tutvume Kesklinna noortekas pimelauatennisega ja õpime nippe prof. pimetennisistilt ning kogenud kohtunikult. Kõik on oodatud kella 17-19 vahel õppima ja katsetama! Sündmus toimub tänu Eesti Paraolümpiakomiteele ja Kesklinna Valitsusele.

KÜSK viib päeva raames kontoris läbi põneva mitmekesisuse teemalise rollimängu ja teadmisi tõstva viktoriini ning pakub põnevaid maitseelamusi mitmelt kontinendilt.

Noortekas kuuleb iga tund erineva maailmajao muusikat!

Kontor on kaunistatud õhupallide ja plakatidega ning puhke- ning intervjueerimisruumides on kommid. Konsultandid kannavad Mitmekesisuse päeva rinnamärke ja kõigile sel päeval intervjuul käinutele antakse väike shokolaad kaasa ning informeeritakse, et selline päev on tähistamisel. Töötajatele tehakse viktoriin.

Toimub vene rahvamaalingu töötuba ning loeng.

Näidatakse dokfilmi “Turu majandus” ning toimub arutelu koos filmi produtsent-toimetaja Kristo Eliasega.

Külas on kabardiini rahvusansambel Terek.

Toimub vene rahvatantsu töötuba ning “avatud meelte” töötuba.

Pääsküla noortekas saab 19. aprillil hummust süüa ja enda nime araabia tähestikus kirjutada.

  • Mitmekesisuse päeva tähistamine Sokos Hotellides Tallinnas (hotell Viru ja Estoria) – Sokos Hotels Tallinn (ettevõttesisene üritus)

Täienenud fotonäitus hotelli töötajatest ja nende südamelähedatest hobidest on üleval hotelli 2. korrusel konverentsikeskuses. Töötajate infostendile pannakse mitmekesisuse päeva info ja uudis siseinfo kanalis mitmekesisuse päeva kohta. Mitmekesisuse päeva puhul on töötajate kohvikus avatud heade mõtete sein ning kõiki töötajaid palutakse osalema infostendi ühisjoonistamisel, ühise pildi loomisel. Töötajate kohvikus pakutakse mitmekesisuse päevast inspireeritud magustoiduvalikut.

Toimuvad vene tantsude ja armeenia tantsude töötoad.

  • Mitmekesisuse päeva tähistamine – Tieto Estonia AS (ettevõttesisene üritus)

Jagatakse infot Mitmekesisuse päeva kohta, toimub viktoriin ning külas on esineja.

Toimub temaatiline mäng ja viktoriin, kontor on kaunistatud õhupallidega.


Karula vallas

19. aprillil toimub fotokonkurss mitmekesisuse teemal ja viktoriin inimõiguste ning võrdse kohtlemise teemal. Mängime erinevaid mänge käsiraamatust KOMPASS.


Kose vallas

Mõisa dekoreerimine, info ja meenete jagamine klientidele.


Läänemaal

Slaavi, eesti ja rootsi juurtega pensionärid saavad kokku, et esineda ja arutada, mis neid ühendab. Pakutakse pannkooke ja teed.

Räägime inimõigustest ja teeme ka muid põnevaid tegevusi, mis on seotud inimeste vaheliste erinevustega. Kokkame ka loomulikult!


Pärnus

  • Mitmekesisuse päeva tähistamine – MTÜ Raduga

Tegevused olid seotud ülestõusmispühade teemaga. Valmistati ajakohast toitu ning käsitööklubi Jaroslavna avas näituse pärlitega dekoreeritud pühademunadest.


Saaremaal

Söögivalmistamine, kus osaleb Kuressaares vabatahtlikuna töötav itaallane.


Sillamäel

Ukraina Kaasmaalaskond Sillamäe Vodograi on korraldanud näituse rahvariietest ning õhtuse ettekande ukraina kultuurist.


Viljandimaal

Toimub õpituba 1-6 klassidele. Juhime üritusega tähelepanu just meie erinevusele, katsetame läbi erinevate mängude puuetega igapäevast toimetulekut koolikeskkonnas.

  • Mitmekesisuse päeva tähistamine – Kirivere kool (asutusesisene üritus)

Esinema tuleb ukraina rahvamuusikat esitav ansambel Dibrova.

Üle Eesti

Töötajatele korraldatakse viktoriin, klientidele jagatakse infot ja komme.

Töötukassa kontorites ja esindustes üle Eesti toimub Mitmekesisuse päeva tähistamine. Külla tulevad kultuuriseltsid, toimuvad erinevad tegevused (eri kultuuride kunst, käsitöö, tants, toit) ning töötukassa klientidele esitatakse viktoriiniküsimusi (vastajatele jagatakse komme). Viktoriiniküsimusi lahendavad ka oma töötajad.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#mitmekesisuse-kokkulepe #mitmekesisuse-paev
Ostukorv