Mitmekesisuse päeva üritused organisatsioonides 2019

Omniva, Rimi, Swedbanki ja Telia esindajad jagavad oma kogemusi ning arutlevad otseülekandes lähemalt, mida tähendab mitmekesisus organisatsioonile, miks on mitmekesisus ettevõttele ja tööandjale oluline ning millised on kõige kriitilisemad muudatused, mis vajavad tegemist, et mitmekesisustest tulenevaid eelarvamusi ja hirme vähendada.

Liitu paneeldiskussiooniga 17. aprillil kell 13.30-14.30 Delfi TV vahendusel, et kuulda, kuidas Eesti ühed suurimad tööandjad mitmekesisusega proakiivselt töötavad.

Astangu Kutserehabilitatsiooni Keskus

Mitmekesisuse päev Astangu Kutserehabilitatsiooni Keskuses toimub sel korral alapealkirjaga “Hiina kultuur ja toit”. Õpitakse pintsliga hiina märke kirjutama ning abikoka õpilased valmistavad hiina toitu. Kohvik saab kaunistatud ilusate punaste riisipaberist pallidega, mida kasutatakse Hiinas ruumikujunduses. Samuti toimub viktoriin “Tunne Hiinat!” Lisaks mitmekesistame ise oma teadmiste ja kogemustega Tietot – Astangu töötajad lähevad kohale ja viivad läbi kogemusõppe, mis tunne on olla erivajadusega inimene.

Eesti LGBT Ühing

Eesti LGBT Ühing on mitmekesisuse nädala raames teisipäeval külas Tieto Estonia meeskonnal, kellega koos mängitakse mängu “Minu pilt, sinu silt”. LGBT Ühingu esindaja aitab mängu läbi viia ja selgitada.

Eesti LGBT Ühing ja Eesti Vegan Selts

Kahe organisatsiooni koostööd korraldatakse mitmekesisuse päeval üritus “Tagatoajutud: LGBT+ ja veganliikumise ristteed”, kus Kristiina Raud (LGBT Ühing) ja Kadri Sikk (Vegan Selts) räägivad oma märtsis Vikerkaares ilmunud ühisartiklist “Veganlus ja LGBT+ õigused – ühe mündi kaks külge”, jagavad enda kogemusi liikumiste ristumisest ning ootavad mõttekaaslasi LGBT+ ja vegankogukonnast jagama oma mõtteid, tundeid, eluseiku.

Eesti Mitmekultuuriline Assotsiatsioon

EMA teeb teavitustööd mitmekesisusest ja mitmekesisuse päevast pühapäevakooli õpilaste seas Tallinnas, Toilas ja Kose vallas.

International School of Estonia

Kooli keskastme õpilastele viib Heili Griffith läbi sallivuse ja üksteisemõistmise teemalise töötoa. Algklassides räägivad teemast klassiõpetajad.

ISS Eesti

ISS Eesti korraldab sel aastal mitmekesisuse päeva viktoriini nii enda töötajatele kui ka kõigile teistele oma Facebooki kanalil. Lisaks nauditakse koos kollektiiviga õhtul mitmekesiseid maitseid.

Kaubamaja

Kaubamaja korraldab üritusi nii Tallinnas kui Tartus ning mõned asjad toimuvad isegi videosilla kaudu mõlemas linnas korraga! Külla tulevad Maarja Tali ja teraapiakoerad, koos kultuuriseltsiga õpitakse tundma Armeenia rahvuskööki ja kultuuri ja Eestis elavad marid jutustavad maridest ja Marimaast. Veel saab osa Eesti-Uganda paari loost, nende rõõmudest ja raskustest. Töötajate vahel toimub ka erinevate hõrgutiste võistlus “Mitmekesisus käib kõhu kaudu”.

Kaubandus-Tööstuskoda ja Eesti Personalijuhtimise Ühing PARE

Eesti Kaubandus-Tööstuskoda koostöös Mitmekesisuse Võrgustikuga Eestis, Hollandi saatkonnaga Eestis ning Eesti Personalijuhtimise Ühinguga on korraldamas mitmekesisuse teemale keskenduvat inspiratsioonihommikut. Püüame leida vastuse küsimusele, kas mitmekesisusega tegelemine toob tulu. Osalema on oodatud nii ettevõtete juhid kui personalijuhid ja -spetsialistid.

Kodanikuühiskona Sihtkapital

SA Kodanikuühiskonna Sihtkapital külastab mitmekesisuse päeva puhul MTÜ Eesti Pagulasabi. Vestleme vabaühenduse esindajatega igapäeva tegevustest, rõõmudest ja muredest Eestisse jõudnud pagulaste toetamisel. Omavaheline arutelu kuuldu ja nähtu üle jätkub veganisõbralikus liibanoni restoranis Papa Joe.

Koduekstra

Koduekstra erinevate üksuste vahel toimub mitmekesisuse päeval fotokonkurss! Kõige toredamate fotode autorid saavad pärjatud mitmekesisuse päeva auhindadega.

Manpower

Nagu tavaks on saanud, jagame kõigile sel päeval meie kontorit külastavatele inimestele mitmekesisuse päeva sümboolikaga kommi. Samuti on seintele plakatid. Lisaks korraldame viktoriini online-keskonnas kõigile meie kontori- ja renditöötajatele, kus auhinnaks on nii Manpoweri kui ka mitmekesisuse päeva sümboolikaga meened. Sel aastal on plaanis kontoritöötajatega vaadata suures nõupidamisteruumis filmi “Ära karda mind”. Filmiseansil saab maitsta suupisteid teiste riikide rahvusköögist.

Ministeeriumite ühisüritus – Sotsiaalministeerium, Justiitsministeerium, Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium, Rahandusministeerium

Mitmekesisuse päeval toimub ministeeriumitevaheline mälumäng. Ees võistlevad tiimid ja ka publik on kaasatud telefonidega onlines. Auhinna saavad nii võitev meeskond kui ka publiku parimad.

Nordic Hotel Forum

Töötajatele tutvustatakse mitmekesisuse päeva ja loositakse välja mitmekesiseid auhindu.

Omniva

Lisaks teiste ettevõtetega veebidiskussioonis osalemisele toimub Omnivas mitmekesisuse viktoriin ning esmaspäeval, 15. aprillil selgitab Kari Käsper Inimõiguste keskusest juhtide seminaril mitmekesisuse ja kaasatuse väärtust ettevõttele.

SEB pank

Toimub mitmekesisuse päeva viktoriin, parimatele mitmekesised auhinnad!

Sotsiaalkindlustusamet

Mitmekesisuse päeva puhul saavad töötajad osa võtta viktoriinist ja joonistada üheskoos online tahvlil SKA mitmekesisuse päeva pildi. Lisaks kogume kokku mitmekesisust väljendavad fotod ja teeme ühe vahva slideshow.

Tartu Rahvusvaheline Maja

Esmaspäeval toimub mitmekesisuse nädala raames Süüria õhtusöök Tartus. Enamus meist on kuulnud lugusid araabia külalislahkusest ning hõrkudest pidulaudadest millega austatud külalisi kostitatakse. Kui aga seda ise tahta kogeda, on päris keeruline leida mõistliku hinnaga pileteid ja piisavalt aega, et sellepärast Lähis-Idasse reisida…

Õnneks on meil palju mugavam lahendus! Mitmekesisuse nädala puhul kutsume sind osa saama päris Araabia õhtusöögist! Menüüs on nii eelroad, magustoidud kui ka muidugi praad. Süüriast pärit kokk Iman valmistab seekord toite baba ganoushist kebsani.

Telia

Osaletakse veebidiskussioonis Omniva, Swedbanki ja Rimiga. Õpitakse tundma töötajate hobisid ja toimub  ettevõttesisese mitmekesisuse võrgustiku loomine.

Tieto Estonia

Tietos on terve nädal täis mitmekesisust! 15.04 töötuba: Tervislikud vahepalad, 16.04 mäng: “Minu pilt, sinu silt”, 17.04 kogemustöötuba: Erivajadused, 18.04 Kahoot viktoriin. Lisaks toimub pildinäitus “Mitmekesisus minu elus”. Töötajad kannavad sel nädalal erinevatest paaridest sokke, et näidata ja austada erinevusi.

Transcom

Toimub iga-aastane mitmekesisuse päeva viktoriin, mille võitjad saavad mälestuseks mitmekesisuse päeva meened.

Tähe noorteklubi

Aparaadi noortekeskuses Tartus tähistatakse mitmekesisuse päeva Euroopa Solidaarsuskorpuse poolt rahastatava projekti “OMAalgatus” avapeoga. 

Tööinspektsioon

Tööinspektsioon viib kõigile töötajatele läbi mitmekesisuse päeva viktoriini.

Töötukassa

Keskkontoris toimub „Tule, nagu oled!“ päev ning esindustesse saadame üleskutse leida see, mis just konkreetses piirkonnas mitmekesisuse vaatenurgast fookust vajab. Tehakse koostööd toitlustajatega, kes pakuvad sel päeval rahvustoite.

Unfolding Africa: Avastades ning õpitut unustades (Naganaga, Uus 25, Tallinn)

Üliõpilased Taanist arutlevad oma õppereisi üle läbi kuue Lääne-Aafrika riigi, mis on osa nende kolmeaastase bakalaureuseõppe esimese aasta programmist. Mõeldakse stereotüüpidele, reaktsioonidele ja sellele, mis meid kõiki ühendab. Üritus toimub inglise keeles, kuid vajaduse korral on võimalik informatsioon ka eesti keelde tõlkida.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#mitmekesisus #mitmekesisuse-kokkulepe #mitmekesisuse-paev
Ostukorv