“Austame erinevusi” märgise taotlusvoor on avatud!

Taas on võimalus taotleda mitmekesise tööandja märgist “Austame erinevusi”. See on tunnustus ja arenguvõimalus kõigile Eesti organisatsioonidele, kes edendavad mitmekesisust ja kaasatust töökeskkonnas. Taotlusvooru esimene tähtaeg on 15. märtsil.

“Austame erinevusi” on kvaliteedimärk, mis näitab, et ettevõte või asutus on atraktiivne tööandja, mis ootab tööle talente sõltumata nende taustast. “Meie jaoks on oluline, et töötajad oleksid õnnelikud ja juhtkond mängib suurt rolli selles, et töötajad tunneksid end aktsepteerituna just sellisena, nagu nad on,” rääkis esmakordselt juba 2018. aastal märgisega tunnustatud HAVI Logisticsi personalijuht Aire Eensalu. “See on end igati ära tasunud. Alates sellest, kui hakkasime mitmekesisusele väärtustamisele rohkem tähelepanu pöörama, oleme kaasanud oma meeskonda uusi töötajaid teistest rahvustest ja näinud töötajate suhtumises positiivseid muutusi.”

Nii nagu HAVI Logistics, osaleb tänavu taas märgise taotlusvoorus ka Kodanikuühiskonna Sihtkapital. Organisatsiooni juhataja Anneli Roosalu sõnul on nad “Austame erinevusi” märgisega seotud tegevuste kaudu õppinud mitmekesisust rohkem märkama. “Oleme pööranud tähelepanu sellele, kuidas tagada inimeste erinevustega arvestav keskkond, kus kõikide tugevad küljed saaksid parimal viisil väljenduda. Mõistame, et mida paremini me ise oma töökohal mitmekesisuse ja kaasamisega arvestame, seda teadlikumalt saame neid väärtusi ja põhimõtteid edasi anda ka oma organisatsioonist väljapoole,” ütles Roosalu.

Lisaks töötajate heaolusse panustamisele saadab märgis väärtuspõhise sõnumi ka klientidele ja koostööpartneritele, et organisatsioon hoolib Eestist ja maailmast ning annab oma panuse selle paremaks muutmisse. Tunnustuse taotlemise eeltingimuseks on, et mitmekesisuse, kaasatuse ja võrdse kohtlemise põhimõtted on ettevõtte või asutuse väärtustes olulisel kohal – näiteks on organisatsioon liitunud Eesti mitmekesisuse kokkuleppega. Kandideerimiseks tuleb kõigepealt täita kontaktivorm ja seejärel esitada hiljemalt 15. märtsil eneseanalüüs.

Pärast eneseanalüüsi esitamist peab organisatsioon koostama kahe aasta mitmekesisuse plaani. Selle esitamise tähtaeg on 20. mai. Plaani koostamisel toetavad taotlejaid kogemustega mitmekesisuse nõustajad ja märgist taotlevatele organisatsioonidele toimub mitmeid koolitusi. Märgise saajaid tunnustatakse pidulikult sügisel 2022 ja märgis kehtib kaks aastat. Lisainfot taotlemise kohta leiab aadressilt austameerinevusi.ee.

Märgist “Austame erinevusi” annab välja Eesti Inimõiguste Keskus koostöös Sotsiaalministeeriumiga.

"austame erinevusi" märgised
“Austame erinevusi” märgised 2020. aasta tunnustusüritusel

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#erinevus-rikastab #ettevotlus-ja-inimoigused #mitmekesisus #mitmekesisuse-kokkulepe #margis
Ostukorv