Kas teadsid, et Eestis elab 194 rahvust? Kutsu mitmekesisuse päeval kultuuriselts (virtuaalselt) külla ja õpi midagi uut!

Mitmekesisuse päev on imeline võimalus rohkem õppida nende inimeste kohta, kellega me Eestis igapäevaselt koos elame. Üks viis, kuidas seda teha, on kutsuda enda kollektiivi külla mõne vähemusrahvuse kultuuriseltsi! Eelmistel aastatel seda teinud organisatsioonid juba teavad, kuidas teha korea porgandisalatit, kust on tegelikult pärit matrjoška, millised sammud on ühes õiges vene tantsus ja miks ukraina rahvalaulud pisarateni liigutada võivad.

kaks noormeest on kummardunud laua kohale ja harjutavad pintsliga hiina kirjamärke mitmekesisuse päeval Astangu Kutserehabilitatsiooni Keskuses.
Mitmekesisuse päev Astangu Kutserehabilitatsiooni Keskuses, tutvuti hiina kultuuriga.

Inimõiguste keskus teeb mitmekesisuse päeval koostööd Integratsiooni Sihtasutusega (INSA), kelle kaudu on võimalik kultuuriseltse külla kutsuda. On ju üheks mitmekesisuse osaks ka kultuuriline rikkus – Eestis elab 194 rahvuse esindajaid. Rahvusvähemuste kultuuriseltsid on valmis ettevõtetes-organisatsioonides, koolides ja mujal tutvustama oma kultuuri läbi rahvusliku muusika, tantsu, kunsti, meisterdamise või hoopiski kokakunsti. Sel aastal on nad valmis külla tulema virtuaalselt! Olenevalt kultuuriseltsi asukohast või tegevusalast või teie soovidest võib nende kutsumisega kaasneda minimaalseid kulusid.

Kui soovid kutsuda kultuuriseltse mitmekesisuse päeval külla, võta ühendust INSA partnerlussuhete valdkonnajuhi Kristina Pirgopiga aadressil kristina.pirgop@integratsioon.ee. Kui aga tahaksid midagi muud ette võtta, ent ideedest on puudu, kirjuta julgelt mitmekesisuse päeva projektijuhile Liinale (klikkides avaneb meiliaken).

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#mitmekesisuse-kokkulepe #mitmekesisuse-paev
Ostukorv
  • Ostukorv on tühi.