Tipptalendid valivad tööandja, kes austab erinevusi

Konkurentsitihedal tööjõuturul on teistest eristumine võtmetähtsusega. Üheks võimaluseks silma paista on mitmekesise tööandja märgis “Austame erinevusi”, mis annab kindla sõnumi organisatsiooni väärtustest ja tagab edu tööotsijate seas. Eestis värbab tipptalente juba 17 mitmekesise tööandja märgisega ettevõtet ja asutust, kes väärtustavad oma töötajaid, peavad lugu võrdsest kohtlemisest ning hindavad mitmekesisust edendavat ja kaasavat organisatsioonikultuuri. Teiste hulgas on märgise välja teeninud näiteks Swedbank, Manpower, Kaubamaja ja Tööinspektsioon.

“Austame erinevusi” on kvaliteedimärk, mis näitab, et ettevõte või asutus on atraktiivne tööandja, mis ootab tööle talente sõltumata nende taustast. ““Austame erinevusi“ märgis annab ühelt poolt inimesele kindluse, et Häirekeskuse lähtub oma tegevustes kindlatest väärtustest. Teisalt annab see teadmise ka ühiskonnas laiemalt, et oleme organisatsioon, mis arvestab erinevustega,” selgitab Häirekeskuse peadirektor Kätlin Alvela.

Märgis saadab väärtuspõhise sõnumi ka klientidele ja koostööpartneritele, et organisatsioon hoolib Eestist ja maailmast ning annab oma panuse selle paremaks muutmiseks. “Mitmekesisuse märgis näitab, et ettevõte pöörab suurt tähelepanu eetikale ja inimõigustele ning mõistab, et mitmekesine personal on ainult positiivne väärtus. See näitab, et ettevõte pöörab personalivalikul tähelepanu eelkõige ametialasele pädevusele, mitte stereotüüpidele,” avab Koduekstra tegevjuht Tõnu Lemsaar märgise tähendust. Nii Häirekeskust kui Koduekstrat tunnustati märgisega 2018. aastal.

Märgise saanud organisatsioonidele on see oluliseks tunnustuseks sisulise töö eest. Samuti näevad nad seda hea võimalusena kinnitada töötajatele, et nende heaolu on tähtis, ning näidata partneritele ja klientidele oma edumeelsust.

Tööandjatel on taas võimalus taotleda mitmekesise tööandja märgist “Austame erinevusi” sel kevadel. Kandideerimise eeltingimuseks on see, et mitmekesisuse, kaasatuse ja võrdse kohtlemise põhimõtted on organisatsiooni väärtustes olulisel koha – näiteks ollakse liitunud mitmekesisuse kokkuleppega või sõnastanud need sisedokumentides. Taotlemiseks tuleb esmalt täita enesehinnangu küsimustik ja seejärel koostada mitmekesisuse plaan. 2020. aastal on plaani esitamise tähtajaks 30. aprill.

 

Märgise “Austame erinevusi” on ellu kutsunud Sotsiaalministeerium ning seda annab 2018. aastast välja Eesti Inimõiguste Keskus.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#erinevus-rikastab #mitmekesisus #mitmekesisuse-kokkulepe #margis
Ostukorv