Uued mitmekesisuse leppega liitujad

Mitmekesisust austava ja selles väärtust nägevale leppele kirjutas eelmisel nädalal alla kolm uut liiget: protsessitehnikat valmistav Estanc AS, vanalinnas asuv neljatärnihotell My City Hotel ja tarbimislaenu pakkuv Aasa Global OÜ.

Eesti kapitalil põhinev Estanc AS ekspordib oma toodangust 95% erinevatesse riikidesse üle kogu maailma ja ettevõtte 140 inimest on sõnastanud oma eesmärgina muuta maailma protsessitehnika abil jätkusuutlikumaks, maailma mitmekesisus on nende jaoks igapäevane kasu ja väljakutse.

Külastajate hinnangul Eesti TOP-hotellide hulka kuuluv My City Hotelli jaoks on kõik külalised erilised ja hoitud, nagu ka 20 mitmekesist töötajat. Hotellijuht Killu Maidla sõnul rikastavad erinevad keeled, nahavärvid, religioonid, toit ja kombestik nende elu igapäevaselt, töötajatel on meel avatud ja süda õigel kohal.

Tallinnas asuva peakontoriga Aasa Global OÜ tegutseb Soomes, Poolas ja Tšehhis, kuid harukontorid ja kõnekeskused paiknevad Tartus, Varssavis, Helsingis ja Stockholmis. Ettevõttes pööratakse palju tähelepanu iga inimest kaasavale ja austavale töökeskkonnale ning erinevate maade põnevatele erinevustele.

Mitmekesisuse leppe eelseminaril 8. veebruaril Nordic Hotel Forumis osales üle kümne liikmesorganisatsiooni esindaja, et tervitada kolme uut liitujat ja arutada üheskoos mitmekesisuse päeva teemasid. Uute liikmete värske pilgu toel sai kahe tunni jooksul kirja üle kahe lehekülje põnevaid ideid, kuidas tänavust mitmekesisuse päeva pidada veelgi meeleolukamalt.

Järjekordset mitmekesisuse päeva peetakse Eestis 25. aprillil, eesmärgiks on märgata ja väärtustada iga inimese tähtsust ja erakordsust nii ettevõtetes ja organisatsioonides kui ühiskonnas laiemalt.

Mitmekesisuse kokkulepe on vabatahtlik kokkulepe, millega liitudes kinnitab ettevõte, vabaühendus või avaliku sektori organisatsioon, et austab inimeste mitmekesisust ning väärtustab võrdse kohtlemise põhimõtet nii oma töötajate, partnerite kui klientide seas.

Kaasa lööma ja üritusi korraldama on oodatud kõik Eesti ettevõtted ja organisatsioonid. Just tööandjad kannavad olulist rolli võrdse kohtlemise põhimõtete eest seismisel, viies neid oma töötajate, klientide ja koostööpartneriteni.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#mitmekesisus #mitmekesisuse-kokkulepe #mitmekesisuse-paev
Ostukorv