Tallinnas esineb tunnustatud millennialite tööturule kaasamise ekspert Ana Sarmiento

Nii Eesti kui Euroopa elanikkond vananeb kiirelt, pikem eluiga tähendab paljude jaoks ka pikemat aktiivset osalemist tööturul. Samas kohtab ühiskonnas omajagu eapõhist stigmatiseerimist ning tööturu kõige nooremad ja vanemad tõdevad, et diskrimineerimine vanuse tõttu on reaalne probleem. 21. märtsil Tallinnas Nordic Hotel Forumis toimuval konverentsil “Vanus on vaid number! Kas ka tööturul?” arutlemegi vanuse ja tööturu teemadel valdkonna parimate ekspertidega ja pakume tööandjatele praktilisi nõuandeid, kuidas luua kõiki põlvkondi austav töökeskkond. 

Konverentsi peaesinejaks on millennialite tööturule kaasamise ekspert Ana Sarmiento (Think Millennial). Sarmiento on tunnustatud juhtimisekspert ja coach, kes peamiselt elab ja töötab Hispaanias, kuid nõustab ettevõtteid üle maailma. Sarmiento aitab juhtidel ja ettevõtetel mõista millenniumi põlvkonna ootusi ning nõustab tööandjaid, kuidas luua töökeskkonda, kus ühesugused võimalused arenguks ja heaoluks on kõigil töötajatel, sünniaastale vaatamata.

Ana Sarmiento (Think Millennial)

Sarmiento aitab ettevõtetel ühendada põlvkondade erinevad visioonid ja kasutada kõige paremini andekate noorte teadmisi. Ta on otsustanud oma töös keskenduda millennialite ja ettevõtete kokkuviimisele, nõustades nii põnevamaid karjääriradu otsivaid talente kui neile motiveerivat töökeskkonda pakkuda soovivaid juhte. Ettevõtetele pakub ta muuhulgas näiteks strateegilist nõustamist ja coachingut põlvkondadliku mitmekesisuse ja juhtimise alal. Tema klientide hulka kuuluvad BWM ja Mini, disainiettevõte Designit, panganduskontsern BNP Paribas.

Oma 20-aastase töökogemuse jooksul on Ana Sarmiento elanud erinevates paikades Euroopas, Aasias ja Ladina-Ameerikas, mis on võimaldanud tal erinevaid kultuurikogemusi põimida ka enda töösse. Praegu töötab Sarmiento klientidega üle terve maailma, viib läbi seminare ja nõustab Fortune 100 ettevõtteid juhtimise ja kaasamise alal. Konverentsil peab ta ettekande “Millenniumipõlvkonna ootused ja kõiki põlvkondi kaasav juhtimiskultuur”.

Konverents on osa mitmekesise töökoha märgise ellukutsumise protsessist ning 21. märtsi õhtul anname esimestele ettevõtetele pidulikult ka märgised üle. Konverentsi korraldab Eesti Inimõiguste Keskus koostöös Eesti mitmekesisuse kokkuleppe võrgustiku ja sotsiaalministeeriumiga. 


#mitmekesisus #mitmekesisuse-kokkulepe #margis