Mitmekesisuse päev ja uued mitmekesisuse kokkuleppe liikmed

Täna tähistatakse erinevate sündmustega mitmekesisuse päeva, mille eesmärk on väärtustada iga inimese tähtsust ja erakordsust nii ettevõtetes ja organisatsioonides kui ühiskonnas laiemalt. 

Mitmekesisuse kokkuleppega uute liitujate seas on Tööinspektsioon, Prisma Peremarket, Kuldliiga MTÜ, Nielsen Eesti, Ilusalong Beautiq, Mäluabi OÜ, Havi Logistics OÜ ja spordiklubi Meduus.

Tallinnas Nordic Hotel Forumi ees ja Tartus Kaubamaja aatriumis kl 11-19 väljas fotoboks, kus saab temaatilisel taustal koos sõpradega pilti teha ja fotosid teistega jagada, kasutades teemaviidet #mitmekesisus. Pildistamine on tasuta ja fotode hulk ei ole piiratud.

Avatud uste päev on sotsiaalministeeriumis, erinevaid avatud üritusi toimub Tallinna linnaosade noortekeskustes, kinos Artis näidatakse parima filmi Oscari võitnud draamat “Kuuvalgus” ja eriseansi juhatab sisse Eesti LGBT Ühingu tegevjuht Kristel Rannaääre. Lisaks toimub hulgaliselt organisatsioonide siseseid sündmusi.

Mitmekesisuse leppega liitumisüritus on kutsetega ja toimub 19. aprillil kell 17.00 Tallinna botaanikaaias. Ettekandega esineb Tartu Ülikooli ja Warwicki Ülikooli professor Anu Realo, kes teeb ettekande teemal “Eesti elanike väärtused ja nende muutus viimase 25 aasta jooksul“.

Selle aasta mitmekesisuse päeva motoks on “Mitmekesisus on mõõtmatu kasu”, mis toob välja nii mitmekesisuse mõõdetamatu “toreda tunde töökohal” kui ka mõõdetava väärtuse.

Eestis on üle 80 erineva organisatsiooni juba sidunud ennast põhimõtetega, mis deklareerivad austust üksteise vastu, võrdset kohtlemist, inimeste erinevustega arvestamist ning kaitset diskrimineerimise eest. Kokkuleppega on varasemalt liitunud mh Kaubamaja, Eesti Keele Instituut, Transferwise, Teater NO99, Eesti Puuetega Inimeste Koda, Eesti Skautide Ühing, Microsoft Estonia, Swedbank, Tieto Estonia, Kaubandus- ja Tööstuskoda jpt.

Mitmekesisuse kokkulepe on vabatahtlik lepe, millega liitudes kinnitab ettevõte, vabaühendus või avaliku sektori organisatsioon, et austab inimeste mitmekesisust ning väärtustab võrdse kohtlemise põhimõtet nii oma töötajate, partnerite kui klientide seas. Kokkuleppega liitunud organisatsioonid moodustavad kogukonna, et ühiselt jagada kogemusi ja edendada võrdse kohtlemise teemat nii enda organisatsioonis kui ühiskonnas laiemalt.

Eesti Inimõiguste Keskuse mitmekesisuse valdkonna tegevusi toetab Sotsiaalministeerium (hasartmängumaksu laekumisest saadud toetuse läbi).

Lisainfo

Peep Ehasalu
Kommunikatsioon
peep.ehasalu@humanrights.ee
+372 50 82 335

Kokkuleppega liitunud ettevõtted ja organisatsioonid

Mitmekesisuse kokkulepe

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#mitmekesisus #mitmekesisuse-kokkulepe #mitmekesisuse-paev
Ostukorv