Mitmekesisuse kokkuleppega liitus 12 tööandjat

Mitmekesisuse päeval, 10. mail, allkirjastas mitmekesisuse kokkuleppe (link) 12 uut liitujat: Riigikantselei, Lidl Eesti, Sonepar Eesti AS, MTÜ Mondo, Utilitas, Glia, Testlio, Entain Group / Optiwin OÜ, advokaadibürood Pallo&Partnerid ja Cobalt, Harjumaa Muuseum, Haridus- ja Noorteamet. Kohaletulnuid tervitas Sotsiaalministeeriumi asekantsler Ulla Saar.

Testlio asutaja ja juht Kristel Kruustük peab mitmekesisust oma ettevõtte üheks suuremaks tugevuseks: “Testlio kollektiiv on hajutatud enam kui 150 riigis üle kogu maailma ning mitmekesisus on üks meie ettevõtte suurimaid tugevusi. Mitmekesisus aitab meil paremini leida loomingulisi lahendusi tööalastele väljakutsetele, erinevad kogemused ja perspektiivid rikastavad töökultuuri. Meie jaoks on ülioluline, et meie inimesed tunneksid end hoituna, toetatuna ja väärtustatuna just sellistena, nagu nad on.”

Lepingutele allkirjad antud, tutvusime värskelt valminud uuringu „Mitmekesisus ja kaasatus tööandjate pilgu läbi“ tulemustega. Saime muuhulgas teada, et ehkki mitmekesisusega strateegiliselt tegelevad tööandjad on reeglina ka majanduslikult edukamad, siis teadlikult tegelema hakatakse mitmekesisusega tavaliselt väärtusruumi tõttu. Uuringu viis läbi Rakendusliku Antropoloogia Keskus.

Fotode autor on Aron Urb.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#mitmekesisuse-kokkulepe #mitmekesisuse-paev
Ostukorv