Kutsu mitmekesisuse kuul kultuuriselts külla ja õpi midagi uut!

Mitmekesisuse kuul ja päeval saavad kollektiivid kutsuda endale külla rahvusvähemuste kultuuriseltsid ja tutvuda lähemalt rahvastega, kes elavad meie keskel. See on imeline võimalus saada targemaks, kogeda midagi uut ja õppida paremini tundma inimesi, kellega kodumaad jagame. Inimõiguste keskus teeb mitmekesisuse kuul koostööd Integratsiooni Sihtasutusega (INSA), kelle kaudu on võimalik kultuuriseltse külla kutsuda. 

“On võimalik kuulata eesti luuletajate luuletusi, nagu Lydia Koidula luuletust “Mu isamaa on minu arm” ersa-mordva keeles, proovida valmistada tatari ja armeenia rahvustoite, õppida mari tikandite või udmurdi kaelaehete valmistamist, tantsida roma ja aserbaidžaani rahvatantse või tutvuda näitusega “Pärimusaasta ring”. Need on vaid mõned näited kultuurilise mitmekesisuse rikkalikust pärandist, mis on Eestis esindatud,” sõnas INSA kultuurilise mitmekesisuse valdkonnajuht Ave Härsing. “Paneme aga kõigile südamele, et mõistetavatel põhjustel on ukraina kultuuriseltsid tänavu väga hõivatud ja nendega tutvumise jätame edaspidiseks.”

Udmurdi ühing Ošmes õpetamas udmurdi laule
Udmurdi Ühing Ošmes õpetamas udmurdi laule

Rahvusvähemuste kultuuriseltsid on valmis ettevõtetes-organisatsioonides, koolides ja mujal tutvustama oma kultuuri rahvusliku muusika, tantsu, kunsti, meisterdamise või hoopiski kokakunsti kaudu. Samuti on nad valmis külla tulema virtuaalselt! Olenevalt kultuuriseltsi asukohast ja tegevusalast või teie soovidest võib nende kutsumisega kaasneda minimaalseid kulusid.

Kui olete huvitatud silla loomisest rahvusvähemuste kultuuriseltsidega, siis võtke ühendust Integratsiooni Sihtasutuse kultuurilise mitmekesisuse valdkonnajuhi Ave Härsinguga e-posti aadressil ave.harsing@integratsioon.ee.

Mais tähistame taas üle Euroopa mitmekesisuse kuud ja Eestis on selle tippsündmuseks 11. mail toimuv mitmekesisuse päev. Tänavuse mitmekesisuse kuu teema on “sildu luues” (building bridges), mis keskendub ühisosade leidmisele inimeste ja kogukondade vahel.

Eesti Leedulaste Ühendus leedu kultuuri päeval rahvusmaiust valmistamas
Eesti Leedulaste Ühendus leedu kultuuri päeval rahvusmaiust valmistamas

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#mitmekesisus #mitmekesisuse-paev
Ostukorv