Mitmekesisuse kuu avalöök – vestlusõhtu Daryl Davisega

Euroopa mitmekesisuse kuu Eestis avab 6. mail vestlusõhtu Daryl Davisega – mehega, kes on elav tõestus sellest, et inimlik kontakt saab luua pealtnäha võimatuid elumuutusi. 

Kuidas rääkida kellegagi, kes sind vihkab? Mis siis, kui vihkamise põhjuseks on su nahavärv? Kuidas võiks sellest vestlusest sündida sõprus? Nendele küsimustele oskab vastata Daryl Davis, mustanahaline muusik ja rassismivastane kodanikuaktivist, kes viimase 30 aasta jooksul on käinud Ku Klux Klani kogunemistel, suhelnud selle liikmetega ja muutnud üle 200 inimese veendumusi. Davise lähtekohaks on olnud mõte, et kui kaks vastandlikku osapoolt omavahel räägivad, siis unustavad nad võitlemise.

Daryl Davis, foto: Jonathan Timmes
Daryl Davis, Foto: Jonathan Timmes

Davise inspireerivad kogemused ja väsimatu tegutsemine on temast teinud oodatud esineja nii TEDi laval kui ülikoolides ja rahvusvahelistel konverentsidel. Mitmekesisuse kuu raames on ka meil võimalik kuulda tema lugu, küsida küsimusi ja saada teada, kuidas ületada erimeelsused, mis meid nii teravalt tunduvad eraldavat tööl, sõprade ringis või ühiskonnas laiemalt.

Arutelu “Dialoogiga rassismi vastu” veab portaali Estonian World asutaja ja peatoimetaja Silver Tambur. Lisaks on kõigil arutelu kuulajatel võimalus Daryl Daviselt küsimusi küsida. Üritus toimub inglise keeles.

Vestlusõhtu toimub veebis 6. mail kell 16–17.30 EET. Ürituse lingi avaldame eelnevalt inimõiguste keskuse ühismeedias, Facebooki ürituse all ja kodulehel.

Vaata, kuidas Daryl Davis räägib oma sõprusest endise KKK piirkonnajuhiga.
Loe ka https://www.daryldavis.com

Vestlusõhtut toetab Ameerika Ühendriikide Suursaatkond.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#mitmekesisus #mitmekesisuse-paev
Ostukorv