Mitmekesisuse päev tuleb 12. mail!

Maikuu on Euroopa mitmekesisuse kuu ja Eestis kulmineerub selle tähistamine 12. mail mitmekesisuse päevaga. Mitmekesisuse päev on võimalus jagada üksteisega mitmekesisusest tulenevat rõõmu, õppida midagi uut ja jagada toredaid kogemusi.

Mitmekesisuse päeva tähistamine on Eestis alguse saanud mitmekesisuse kokkuleppe eestvedajate ja võrgustiku organisatsioonide initsitatiivil. Juba seitsmendat aastat toimuv algatus kaasab iga korraga järjest rohkem organisatsioone ja koostööpartnereid, kes peavad oluliseks mitmekesisuse ja kõigi võrdse kohtlemise edendamist.

mitmekesisuse päev

Tööandjate jaoks on mitmekesisuse päev hea võimalus tõstatada teema töötajate seas ja tuletada meelde, miks erinevuste austamine nende organisatsioonile oluline on. Igal aastal tähistatakse mitmekesisust mitmekümnes suuremas ja väiksemas organisatsioonis üle Eesti, korraldatud on nii olulisi avalikke arutelusid kui töötubasid ja viktoriine oma kollektiivi sees. Päeva tähistamises saab kaasa lüüa igaüks – lisaks tööandjatele on läbi aastate meiega koos tähistanud sõpruskonnad, kohvikud ja restoranid, kultuuriklubid, kinod, noortekeskused, koolid. Kui sul on äge mõte või sinu plaanitud üritus haakub teemaga ja tahaksid siduda seda päevaga, anna teada. Me tahame sinu tegemistest kuulda – pane oma mitmekesisuse päeva ettevõtmine kirja SIIN! Ja märgi end ka osalejaks Facebooki üritusel!

Mitmekesisuse päev toimub Euroopa mitmekesisuse kuu raames. Mitmekesisuse kuud veab eest Euroopa Komisjon ning ühise tähistamisega on liitunud kümned Euroopa riigid.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#mitmekesisus #mitmekesisuse-kokkulepe #mitmekesisuse-paev
Ostukorv