Mitmekesisuse päev toimub taas järgmisel kevadel, mais tähistame Euroopa mitmekesisuse kokkulepete 10. sünnipäeva!

Kahjuks peame teatama, et alati positiivne mitmekesisuse päev jääb oma tavapärases võtmes sellel aastal koroonapandeemia tõttu ära ja koos tegutseme jälle järgmisel kevadel. Mitmekesisuse teemad ei jää aga maikuus täitsa varju, sest tähistame Euroopa mitmekesisuse kokkulepete platvormi 10. sünnipäeva.

Kokkulepete võrgustik ühendab 24 Euroopa riigi mitmekesisuse kokkuleppeid. Kümne aastaga on kokkuleppe allkirjastanud üle 20 000 tööandja, kes esindavad üle 16 miljoni töötaja erinevates ettevõtetes, asutustes ja vabaühendustes üle Euroopa. Need on organisatsioonid, mis edendavad ja tugevdavad mitmekesisust ning kaasatust töökohal. Meie oma Eesti kokkulepe tegutseb koos Euroopa kolleegidega juba 2012. aastast ja koondab tänaseks ligi 120 Eesti tööandjat.

EU diversity charters

Virtuaalne sünnipäeva tähistamine saab avalöögi juba täna. Euroopa Komisjoni võrdõiguslikuse volinik Helena Dalli sõnas oma videotervituses: „Kokkulepetega liitunud ettevõtted ja organisatsioonid on olnud liikumapanev jõud meie töökohtade ja ühiskonna kaasavamaks muutmises, toetades näiteks selliseid meetmeid nagu paindliku tööaja sisseviimine töö- ja eraelu paremaks tasakaalustamiseks, puuetega inimeste suurenenud värbamine ning koolitused mõttevildakustest värbajatele ja personalitöötajatele.”

Mõtiskledes koroonaviiruse mõjust meie ühiskonnale, lisas ta: „Praegu on meie pühendumus kaasamise, mitmekesisuse ja solidaarsuse väärtustele tähtsam kui kunagi varem. On muljetavaldav näha, et mitmekesisuse kokkulepete ettevõtted ja organisatsioonid on näidanud kriisi lahendamisel märkimisväärset juhtimisoskust. Nad on suurendanud oma jõupingutusi, et toetada keerulisel ajal mitte ainult omaenda töötajaid, vaid aidata ka kogukondi laiemalt.” Vaata täispikka videot, kus lisaks Dallile esinevad ka esindajad erinevatest Euroopa ettevõtetest.

Aitäh kõigile, kes mõtlesid meiega kaasa mitmekesisuse päeva seminaridel nii kohapeal kui veebis. Kuna mitmekesisuse päeva tähistame igakevadiselt, siis teame, et paljud organisatsioonid on jõudnud juba kavandada mitmekesisuse päeva raames lahedaid kollektiivisiseseid üritusi. Ehkki üle-eestiline tähistamine jääb sellel aastal ära, innustame kõiki oma plaane siiski ellu viima. Soovi korral saab neid ühendada Euroopa mitmekesise kokkulepete sünnipäeva tähistamisega.

Soovitame silma peal hoida ka keskuse sotsiaalmeedia kanalitel, kus jagame maikuu vältel edulugusid ja parimaid praktikaid mitmekesisuse ning kaasatuse valdkonnast.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#mitmekesisuse-kokkulepe #mitmekesisuse-paev
Ostukorv