Ühinenud erinevused

Tšehhi töö- ja sotsiaalvaldkonna minister Jana Maláčová ütles mitmekesisuse aastafoorumil osalejaid tervitades, et kõik dieeti pidanud teavad – kõige parem on mitmekesine ja tasakaalustatud dieet. Ühekülgse toitumise kasud jäävad kasinaks ja selliselt käitumine võib organismile isegi kahju teha. Nii ka inimeste puhul – üheülbalisus võib viia ühiskonna kui organismi kahjustamisele.

United by diversity, ehk mitmekesisuse ühtsus on Euroopa demokraatia tugevus, üks ühenduse püsimise aluseid. Eelarvamused ja stereotüübid muudavad sellist ühendust nõrgemaks, kuid paraku on probleemiks nende teadvustamatus, mis toimib koosmõjus võimalusega iga uitmõte paisata sotsiaalmeediasse.

Nii tõi minister näite hiljutisest pretsedendist, kus Tšehhis sai kohtus karistuse mitme lapse ema, kes teisi inimesi rassistlikult kommenteeris. Oma sõnul naine ei mõistnud, et tema eelarvamuslikud väljaütlemised võiks kellelegi kurja teha, et sellel oleks laiem mõju. Meedia võiks olla tänapäeval moraalseks kompassiks, aga pigem on meedia asunud lugejate hulgale suunatud äriloogika järgi äärmuslikke väljaütlemisi võimendama.

Kes on need liidrid, kelle sõna usaldada või kelle järgi joonduda? Kas on need poliitikute või äriliidrite seas? Ühtesid võib süüdistada populismis, teisi vaid omakasu nägemises – kas liidrid suudavad oma rolli kanda nii, et tekiks võimalus rahulikuks aruteluks?

Minister soovis edu, et avameelselt rääkida nii probleemidest kui lahendustest, mis avanevad ainult ühel juhul – enda eelarvamusi peaks tundma õppima ja neist lahti laskma.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#erinevus-rikastab #ettevotlus-ja-inimoigused #mitmekesisus #mitmekesisuse-kokkulepe #vordne-kohtlemine
Ostukorv