Vanus on vaid number! Kas ka tööturul?

Täname kõiki konverentsil osalenud esinejaid ja kuulajaid. Konverents on järelvaadatav postimees.ee veebis. Konverentsipäeva pildid leiab siit (fotograaf Aron Urb).

Kersti Vannase ettekande slaidid leiab siit.
Iris Pettai ettekande slaidid leiab siit.

Konverentsi meediakajastuste ülevaade:

    • Eesti Avatud Ühiskonna Instituudi juht Iris Pettai tutvustas konverentsi tarbeks läbi viidud uuringut ealisest diskrimineerimisest Eesti tööturul Terevisioonis. Vaata lähemalt siit.
    • Eesti Inimõiguste Keskuse (EIK) juhataja Kari Käsper ja ISS Baltikumi ja Venemaa personalidirektor Helo Tamme olid külalisteks Kuku raadio saates Buum, mis keskendus mitmekesisuse, eriti vanuselise mitmekesisuse teemadele. Kuula järgi siit.
    • Instar OÜ juht ja meie konverentsi esineja Kersti Vannas tutvustas KUKU raadios Instari uuringuid noorte ootustest ja väärtustest. Kuula saadet siit.
    • EIK mitmekesisuse valdkonna eestvedaja Kelly Grossthal tutvustas konverentsi ja Eesti Avatud Ühiskonna Instituudi vanuseteemalist uuringut Vikerraadios, kuula saatelõiku siit.
    • Eesti Päevalehe ajakirjanik Kaja Koovit kirjutas konverentsist pika ja sisuka loo “Üle 50-aastaste inimeste tööturul kehvemini kohtlemist peetakse loomulikuks ja paratamatuks”.
    • Personaliuudiste portaal käsitles detailselt Kersti Vannase konverentsiettekannet noorte ootustest tööandjatele, lugu “Tänased tudengid on lähituleviku võtmetöötajad!” toob ära ka praktilised soovitused tööandjatele.

 

Konverents “Vanus on vaid number! Kas ka tööturul?”

21. märtsil 2018.a.
Nordic Hotel Forum

Nii Eesti kui terve Euroopa elanikkond vananeb kiirelt. Pikem eluiga tähendab paljude jaoks pikemat osalemist tööturul, samas tõdevad tööturu kõige nooremad ja kõige vanemad, et diskrimineerimine vanuse tõttu on reaalne probleem. Konverentsil arutleme vanuse ja tööturu teemadel valdkonna parimate ekspertidega ja pakume tööandjatele praktilisi nõuandeid, kuidas luua kõigi põlvkondadega arvestav töökeskkond. Lisaks tutvustame Eesti Avatud Ühiskonna Instituudi värsket uuringut ealisest diskrimineerimisest tööturul. Konverents leiab aset koostöös sotsiaalministeeriumiga.

Konverentsi päevakava:

9.00-9.30 Registreerumine ja hommikukohv

9.30-11.00 Tervitussõnad ja uuringute ülevaade

Tervitussõnad:

Katrin Merike Nyman-Metcalf, Tallinna Tehnikaülikooli külalisprofessor, Eesti Inimõiguste Keskuse nõukogu esimees
Jevgeni Ossinovski, Eesti Vabariigi tervise- ja tööminister

Uuringud:

  • Eesti noorte ootused tööandjale ja nende muutumine aastatel 2010-2017, Kersti Vannas, Instar EBC OÜ tegevjuht ja asutaja
    Tööandja brändingu agentuur Instar viib 2010. aastast alates läbi uuringut noorte seas, et selgitada välja nende ootusi tulevasele tööandjale.
  • Vanuseteemalise uuringu esitlus, Iris Pettai, Eesti Avatud Ühiskonna Instituudi sotsioloogiliste uuringute osakonna juhataja

11.00-11.30 Kohvipaus

11.30-13.00 Millenniumipõlvkonna ootused ja kõiki põlvkondi kaasav juhtimiskultuur, Ana Sarmiento, Think Millennial (ettekanne toimub inglise keeles, tagatud sünkroontõlge eesti keelde)

Ana Sarmiento on tunnustatud juhtimisekspert ja coach, kes elab ja töötab peamiselt Hispaanias, kuid nõustab ettevõtteid üle maailma. Sarmiento aitab juhtidel ja ettevõtetel mõista millenniumi põlvkonna ootusi ning kuidas luua töökeskkond, kus samasugused võimalused arenguks ja heaoluks on kõigil töötajatel, sünniaastale vaatamata.

13.00 Kerge lõunane suupiste

13.30-15.00 Diskussioon: mida teha, et vähendada vanuselist  diskrimineerimist nii tööturul kui töökeskkondades?

Janar Holm, Sotsiaalministeeriumi tööala asekantsler
Piret Mårtensson, Kaubamaja teenindus- ja personalidirektor
Aimar Altosaar, Kuldliiga eestvedaja
Ene Kohtla, Manpower Baltikumi personalijuht

15.00 Lõpusõnad

Päeva modereerib Eesti Inimõiguste Keskuse kommunikatsioonijuht Peep Ehasalu

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#mitmekesisus #mitmekesisuse-kokkulepe #margis
Ostukorv