Mitmekesisuse juhtimise tippeksperdid kogunevad Tallinnas

6.-7. november 2017 toimub Tallinnas Eesti eesistumise raames kõrgetasemeline konverents pealkirjaga “Diversity and Leadership in a World in Flux”, mis keskendub mitmekesisuse juhtimise väljakutsetele muutuste keerises nii Euroopas kui maailmas. Konverentsi korraldavad Euroopa Komisjon, Sotsiaalministeerium, Eesti Inimõiguste Keskus ja Euroopa mitmekesisuse kokkulepped. Päevakavaga saab lähemalt tutvuda siin.

Konverents on ühtlasi Euroopa ettevõtete ja organisatsioonide poolt loodud mitmekesisuse kokkulepete aastafoorum, kus arutletakse koos paljude ekspertidega erinevatest eluvaldkondades mitmekesisuse ja kaasatuse valdkonna arenguid, trende ja murekohti. Mitmekesisuse üleeuroopaline konverents toimub 8. korda, varasemalt on fookuses olnud mitmekesisuse ja ärikasumi seosed, tööturu vajadused, vananev Euroopa, diskrimineerimise vältimine, avaliku sektori roll mitmekesisuse ja kaasatuse edendamisel ning paljud teised teemad.

Konverentsi esimesel päeval teeb peaettekande Tartu Ülikooli professor Marju Lauristin, kes esitab oma nägemuse maailmas ja Euroopas viimasel ajal aset leidnud protsessidest, ühelt poolt mitmed polariseeruvad poliitilised ja väärtuspõhised lahkhelid, teisalt aga rahvusvahelistumine ja kiired infotehnoloogilised arengud. Teisel päeval esineb ettekandega maailma migratsiooni trendidest ja väljakutsetest Global Migration Policy Associates president Patrick Taran, tegu on globaalse mõttekojaga, mis koondab maailma parimaid migratsiooni- ja pagulasvaldkonna eksperte.

Lisaks esinevad mitmete tuntud ettevõtete juhid ja esindajad, kes selgitavad läbi praktiliste näidete, miks nende jaoks on inimeste erinevuste austamine oluline ning kuidas on teema seotud juhtimise ja reaalse ärikasuga. Näiteks peab naiste ja juhtimise teemapaneelis kõne Helen Tynan, kes on Google Director for People Operations. Juhtimismuutuste paneelis  esineb IKEA mitmekesisuse ja juhtimise valdkonna juht  Sari Brody.

Konverentsi teisel päeval kl 11:00–11:45 toimub Viru hotelli konverentsikeskuse aatriumis ideede ja ettevõtmiste laadaplats, kus oma toredaid ja mitmekesisust toetavaid tegemisi tutvustavad kuus organisatsiooni üle Euroopa. Laadaplatsi eesmärk on ideedevahetus, kontaktide loomine, üksteise inspireerimine ning mitmekesisuse ja kaasatuse teema tutvustamine erinevates kontekstides, olgu selleks siis haigla juhtimine, puuetega inimeste palkamine või  noorte neidude julgustamine. Loe lisa siit.

Lisainfo:
Kelly Grossthal
Eesti Inimõiguste Keskus/Eesti mitmekesisuse kokkulepe
Tel. 54501610
kelly.grossthal@humanrights.ee

 

 

#mitmekesisus #mitmekesisuse-kokkulepe