Tööandjad üle Eesti tähistavad 10. mail mitmekesisuse päeva

10.mail tähistatakse Eesti Inimõiguste Keskuse eestvedamisel mitmekesisuse päeva. Päeva tähtsündmuseks on mitmekesisuse kokkuleppega liitumine – üritus, kus tööandjad allkirjastavad hea tahte avalduse selle kohta, et nende organisatsioon soovib edendada erinevate inimestega arvestavat töökultuuri. Sel aastal liituvad kokkuleppega näiteks Riigikantselei, Lidl Eesti, Mondo ja Testlio.

Mitmekesisuse kokkuleppega on liitunud 187 tööandjat

Testlio asutaja ja juht Kristel Kruustük peab mitmekesisust oma ettevõtte üheks suuremaks tugevuseks: “Testlio kollektiiv on hajutatud enam kui 150 riigis üle kogu maailma ning mitmekesisus on üks meie ettevõtte suurimaid tugevusi. Mitmekesisus aitab meil paremini leida loomingulisi lahendusi tööalastele väljakutsetele, erinevad kogemused ja perspektiivid rikastavad töökultuuri. Meie jaoks on ülioluline, et meie inimesed tunneksid end hoituna, toetatuna ja väärtustatuna just sellistena, nagu nad on.”

Mitmekesisuse kokkulepe on vabatahtlik kokkulepe, millega liitudes kinnitab ettevõte, vabaühendus või avaliku sektori organisatsioon, et austab inimeste mitmekesisust ning väärtustab võrdse kohtlemise põhimõtet nii oma töötajate, partnerite kui klientide seas. Sel kevadel liitub kokkuleppega 12 tööandjat: Riigikantselei, Lidl Eesti, Sonepar Eesti AS, MTÜ Mondo, Utilitas, Glia, Testlio, Entain Group / Optiwin OÜ, advokaadibürood Pallo&Partnerid ja Cobalt, Harjumaa Muuseum, Haridus- ja Noorteamet.

Lisaks mitmekesisuse kokkuleppe allkirjastamisel tutvustame mitmekesisuse päeval värskelt valminud uuringut „Mitmekesisus ja kaasatus tööandjate pilgu läbi“.

Tuleviku tööandja panustab mitmekesisusse

“Inimeste eripärasid väärtustava ja kaasava töökeskkonna loomine loob lisaks tulemuslikule tööle ka võimaluse inimeste erineva potentsiaali rakendamiseks, kartmata eelarvamustest tõukuvat diskrimineerimist või kiusu. Ühiskonnana ei tasu seesugust võitu õnnelike inimeste näol alahinnata,” kommenteeris mitmekesisuse väärtustamisest tõusvat kasu sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo.

Esimest korda allkirjastati mitmekesisuse kokkulepet 2012. aastal. Väärtustades töötajat nii inimese kui kollektiivi osana just sellisena, nagu ta on, loob tööandja inimesi hoidvat ja nende eripärasid toetavat organisatsioonikultuuri. Töötajate rahulolusse panustamine on tööandja jaoks pikaajaline investeering, mille tulemuseks on lisaks lojaalsetele töötajatele ka loovus, innovatsioon, majanduslik edukus ja atraktiivsus tööotsijate silmis.

Uuri lähemalt, kuidas osaleda mitmekesisuse kuul toimuvatel sündmustel (link).

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#mitmekesisus #mitmekesisuse-kokkulepe #mitmekesisuse-paev
Ostukorv