Täna pälvivad tööandjad mitmekesisuse kvaliteedimärgi „Austame erinevusi“

Täna, 15. septembril tunnustab Eesti Inimõiguste Keskus kvaliteedimärgiga “Austame erinevusi” 49 tööandjat, kes on võtnud fookusesse mitmekesisuse ja kaasatuse edendamise oma organisatsioonis. Esmakordselt pälvivad tunnustuse AFS IT Services Estonia, Breakwater Technology, CGI Eesti, Checkout Technology LTD Eesti filiaal, Compensa Life Vienna Insurance Group, VG Estonia (Coolbet), Haridus- ja Noorteamet, Lantmännen Unibake Estonia, Maxima Eesti, Primend Grupp, SA Koeru Hooldekeskus, Tallinna Ülikool, Tartu Ülikool, Viimsi vallavalitsus, Fujitsu Estonia, Interconnect Product Assembly, Transpordiamet, birkle IT, Integratsiooni Sihtasutus ning Fintech Legal Centre (TechIuris). Ühtlasi tähistatakse mitmekesisuse kokkuleppe 10. sünnipäeva ning kokkuleppega liituvad Elisa Eesti, Bolt, Rimi Eesti Food, Premier Restaurants Eesti, Itella Estonia ja Posti Messaging. Tunnustusüritus toimub kell 17 Proto Avastustehases. 

„Austame erinevusi“ on märgis tööandjale, kes peab lugu võrdsest kohtlemisest ja kaasavast organisatsioonikultuurist ning kelle sisuline töö mitmekesisuse juhtimisel on eeskujuks ka teistele. See näitab organisatsiooni pühendumist mitmekesisuse toetamisele ning seeläbi ka parema töökeskkonna ja ühiskonna loomisele.  

Esmakordselt märgisega tunnustatud Viimsi vallavalitsuse sotsiaalvaldkonna abivallavanem Katrin Markii  ütleb, et kohalikul omavalitsusel on kohaliku elu korraldajana kogukonna hoolivamaks muutmisel juhtiv roll. “Vallavalitsuses töötavate inimeste väärtusruumi loomulikuks osaks peab olema soov aidata kõiki inimesi hoolimata nende erisustest. See tähendab, et meie peame olema ka sisemiselt mitmekesised ja toetavad oma töötajate ning nende erisuste suhtes.” 

Markii toob positiivsena välja selle, et Viimsi vald on selle märgisega eeskujuks nii vallas tegutsevatele tööandjatele kui ka teistele kohalikele omavalitsustele: “Meil on suur au olla esimene kohalik omavalitsus, kes selle märgise saab.” 

“Erineva taustaga töötajad toovad endaga kaasa rohkem teadmisi, oskusi, kogemusi ja vaatenurki ning nad leiavad paremaid lahendusi,” toob välja Kaubamaja AS’i teenindus- ja personalidirektor Piret Mårtensson. “Kaubamajas töötavad erinevad põlvkonnad, mehed-naised, erinevad rahvused ja erivajadustega inimesed, kes on loova ja konkurentsivõimelise Kaubamaja vundamendiks.” Mårtensson rõhutab, et mitmekesisuse väärtuste elluviimisel on kõige olulisem tippjuhtkonna ja tegevjuhi toetus ja see ei saa olla ainult personaliosakonna projekt. “Kaubamajas on mitmekesisuse üks olulisemaid kõneisikuid ja eestvedajaid meie tegevjuht. Juhtide isiklik eeskuju on äärmiselt oluline, et mitmekesisuse väärtused hakkaksid ettevõttes kõlama ja jõuaksid kõikide inimesteni.” 

Märgist “Austame erinevusi” annab välja Eesti Inimõiguste Keskus koostöös sotsiaalministeeriumiga. Märgis kehtib kaks aastat ja tänavu antakse seda välja kolmandat korda. Tunnustusüritusel õnnitleme nii esimest korda märgise pälvinud organisatsioone kui ka kõiki neid, kes pikendasid märgist järgmiseks perioodiks. Teist või kolmandat korda pälvisid märgise:

  1. ADM Interactive
  2. Advokaadibüroo LMP       
  3. Astangu Kutserehabilitatsiooni Keskus     
  4. Eesti Töötukassa
  5. Ellex Raidla Advokaadibüroo
  6. Enics            
  7. Estanc     
  8. HAVI Logistics           
  9. Häirekeskus              
  10. IPF Digital
  11. Kaubamaja
  12. Kodanikuühiskonna Sihtkapital    
  13. Koduekstra
  14. Manpower Eesti 
  15. Nordea Bank Abp Eesti filiaal             
  16. Pipedrive
  17. Playtech Estonia  
  18. Prisma Peremarket
  19. SEB Pank
  20. SOL Baltics 
  21. Sotsiaalministeerium            
  22. Stell Eesti
  23. Swedbank 
  24. Telia Eesti  
  25. Tieto Estonia            
  26. Tööinspektsioon 
  27. Vabaühenduste Liit
  28. Vanalinna Ehitus 
  29. Via 3L

 

 

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#erinevus-rikastab #ettevotlus-ja-inimoigused #mitmekesisus #margis #vorgustik
Ostukorv