Näpunäiteid vaenu õhutava käitumise vältimiseks ja peatamiseks

Me kõik saame vastu seista veebivaenu levikule. Selles pole midagi suursugust või keerulist – tuleb vaid lugeda, trükkida ja jagada vastutustundlikult.

Viska pilk peale ka projekti “OpCode – online vaenukõne vastu” raames valminud näpunäidetele ja soovitustele. Siit leiad soovitusi meediaväljaannetele, ajakirjanikele, suunamudijatele ja poliitikutele ning kasulikke näpunäiteid kõikidele internetikasutajatele.

Trikid-nipid kommunikatsiooniinimestele

Suure jälgijaskonnaga kaasneb suur vastutus. Ajakirjaniku või suunamudijana jõuate tuhandete inimesteni, kes ootavad teilt usaldusväärset teavet ja inspiratsiooni. Kuidas luua vaenuvaba kogukonda ja oma jälgijatele turvalist suhtlusruumi?

soovitused suunamudijatelesoovitused meediaväljaannetele

Soovitused poliitikutele

Poliitikuna suudate panna inimesi tegutsema. Ära lase vaenul olla oma eesmärkide saavutamisel edasiviiv jõud. Vaata soovitusi vaenuvabaks poliitikaks!

soovitused poliitikutele

Näpunäited internetikasutajatele

Internet on meie ühine mänguväljak, kus kõigil on mõju, olgu suur või väike. Siit leiad soovitused, kuidas veebis vaenukõnele tõhusalt vastu seista.

näpunäited internerikasutajale

näpunäited internerikasutajale

Kõik soovitused on originaalsuuruses loetavad ja allalaaditavad siit ning leitavad ka OpCode’i veebilehel www.mindthehate.com!

Anna oma panus vaenuviiruse karjaimmuunsusesse!

Inimõiguste keskus korraldab 24.–25. jaanuaril konverentsi “Herd Immunity Against Hate and Lies“, kus Euroopa inimõigusorganisatsioonide eksperdid ja tuntud sotsiaalmeedia platvormide ning Euroopa Liidu institutsioonide esindajad käsitlevad veebis leviva vaenukõne, valeinfo ja vandenõuteooriate teemasid ning nende seotust COVID-19 pandeemia ajal leviva veebivaenu fenomeniga. Tutvu ajakavaga ja registreeru hiljemalt 22. jaanuaril.

Soovitused ja konverents on osa projektist OpCode, mida kaasrahastavad Euroopa Komisjon õiguste, võrdõiguslikkuse ja kodakondsuse programmi (2014–2020) kaudu ja Kodanikuühiskonna Sihtkapital 9000 euro ulatuses.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#vaen #vaenukone
Ostukorv