Kutsume rahvusvahelisele vaenuviiruse karjaimmuunsuse konverentsile

COVID-19 pandeemia on vallandanud vaenu, valede, ksenofoobia ja sageli just haavatavatest rühmadest patuoinaste otsimise laine. Vaenu ja valeinformatsiooni levik ei ole midagi uut, kuid võimendunud on sotsiaalmeedia platvormide mõju sellele. Kuidas seda peatada? Vajame karjaimmuunsust vaenuviiruse vastu.

Liitu meiega 24.–25. jaanuaril toimuval rahvusvahelisel konverentsil ja anna sellesse ka oma panus!

Inimõiguste keskus korraldab konverentsi “Herd Immunity Against Hate and Lies“, kus Euroopa inimõigusorganisatsioonide eksperdid ja tuntud sotsiaalmeedia platvormide ning Euroopa Liidu institutsioonide esindajad käsitlevad veebis leviva vaenukõne, valeinfo ja vandenõuteooriate teemasid ning nende seotust COVID-19 pandeemia ajal leviva veebivaenu fenomeniga.

Kahepäevane konverents on ühtlasi projekti OpCode – online vaenukõne vastu lõpuüritus. Kutsume osalema ja kuulama põnevaid arutelusid, esitlusi projekti tulemustest ning õppetunde sellest, kuidas me kõik saame panustada vaenuvabasse suhtlemisse kogu Euroopas.

Konverents toimub inglise keeles ja hübriidformaadis. Esinejatele ja projektiga seotud osalejatele pakume võimalust osaleda üritusel Tallinnas kohapeal. Zoomilingi saademe kinnitatud osalejatele e-posti teel.

Tutvu ajakavaga ja registreeri end hiljemalt 22. jaanuaril osalema konverentsi ingliskeelsel kodulehel https://conference.humanrights.ee. Pane tähele, et kellaajad on märgitud Kesk-Euroopa ajas!

infograafik vaenukõne kohta

Korraldame konverents osana projektist OpCode, mida kaasrahastavad Euroopa Komisjon õiguste, võrdõiguslikkuse ja kodakondsuse programmi (2014–2020) kaudu ja Kodanikuühiskonna Sihtkapital 9000 euro ulatuses.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#vaen #vaenukone
Ostukorv