Keskuse uus jurist Mari-Liis: “Mulle meeldib hoolida”

Augustis alustas inimõiguste keskuses tööd digiõiguste ja andmekaitse valdkonna jurist Mari-Liis Vähi. Soovime oma uut toredat kolleegi ka keskuse toetajatele tutvustada.

Mari-Liis on tänulik, et saab keskuses töötades panustada inimõigustesse ja õiglasema ning hoolivama Eesti loomisse. “Mulle meeldib hoolida – see tähendab, et mulle meeldib tegeleda sellega, millest hoolin, ja hoolida sellest, millega tegelen. Iseendast suurem, laiem väärtus ühiskonnale ja inimkonnale on miski, mis paneb mind tegutsema ning astuma n-ö lisa sammu,” rääkis jurist.

Jurist Mari-Liis Vähi portree
Inimõiguste keskuse uus jurist Mari-Liis Vähi

Mari-Liisi sõnul on infoühiskonnal nii positiivseid kui ka negatiivseid mõjusid inimõigustele. Ta on kindel, et digiõigused ja andmekaitse on inimõiguste kaitsmisel tähtsal kohal. “Olen elevil, et saan inimõiguste keskuses nii olulise ja põneva valdkonna suunda kujundada,” ütles Mari-Liis.

“Õigusõpingute jooksul hakkas mind enim paeluma rahvusvaheline õigus ja inimõigused, eriti meie kiirelt arenevas maailmas pidevas kujunemises olevad digiõigused. Õpingud ja varasemad töökogemused on igati toetanud minu arengut selles valdkonnas,” sõnas Tartu ülikoolis õigusteaduskonna magistriõppe lõpetanud Mari-Liis.

Mari-Liis maalimas
Vabal ajal meeldib Mari-Liisile tegeleda kunstiga

Lisaks õppis Mari-Liis semestri Hollandis Tilburgi ülikoolis. Ta on olnud praktikal Eesti esinduses ÜROs, välisministeeriumis, politsei- ja piirivalveametis ning osalenud Teldersi rahvusvahelise õiguse harjutuskohtu võistlusel. Eelmises töökohas, küberjulgeoleku ettevõttes CybExer Technologies, töötas Mari-Liis õigusnõustajana. Seal tegeles ta lisaks igapäevastele õigusalastele küsimustele ka strateegiliste küberõppuste väljatöötamisega.

Tere tulemast kollektiivi, armas Mari-Liis!

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#andmekaitse-ja-digioigus #keskus #privaatsus
Ostukorv
  • Ostukorv on tühi.