Flamenko, udmurdi köök ja matrjoškade ajalugu – kutsu mitmekesisuse päeval kultuuriselts külla ja õpi midagi uut!

Mitmekesisuse päevast võib alguse saada uus hobi – võib-olla nakatab flamenkopisik või võlub hõimurahvaste –udmurtide ja maride köök? Kõik see on võimalik, kui kutsud enda kollektiivi külla mõne Eestis elavate vähemusrahvuste kultuuriseltsi! Eelmistel aastatel seda teinud organisatsioonid juba teavad, kuidas teha korea porgandisalatit, kust on tegelikult pärit matrjoška, millised sammud on ühes õiges vene tantsus ja miks ukraina rahvalaulud pisarateni liigutada võivad.

Mitmekesisuse päev Nielsen Eestis. Foto Katrin Järvemetsalt

Juba kolmandat aastat teeme mitmekesisuse päeval koostööd Integratsiooni Sihtasutusega (INSA), kelle kaudu on võimalik kultuuriseltse külla kutsuda. On ju üheks mitmekesisuse osaks on kultuuriline rikkus – 2011. aasta rahvaloenduse tulemuste põhjal elab Eestis 180 rahvuse esindajaid. Rahvusvähemuste kultuuriseltsid on valmis ettevõtetes-organisatsioonides, koolides ja mujal tutvustama oma kultuuri läbi rahvusliku muusika, tantsu, kunsti, meisterdamise või hoopiski kokakunsti. Olenevalt kultuuriseltsi asukohast või tegevusalast või teie soovidest võib nende kutsumisega kaasneda minimaalseid kulusid.

Kui soovid kutsuda kultuuriseltse mitmekesisuse päeval külla, võta ühendust INSA partnerlussuhete valdkonnajuhi Kristina Pirgopiga aadressil kristina.pirgop@integratsioon.ee. Kui aga tahaksid midagi muud ette võtta, ent ideedest on puudu, kirjuta mitmekesisuse päeva projektijuhile Liinale.

Annetades toetad inimõigusi!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse! Ka väikesel summal on kaal, kui suure südamega inimesi on hulganisti.

Annetan
#mitmekesisus #mitmekesisuse-kokkulepe #mitmekesisuse-paev