Mitmekesisuse ja kaasatuse eksperdina alustas Silja Oja

Meil on ääretult hea meel tervitada Eesti Inimõiguste Keskuse tiimis uut liiget – jaanuari teises pooles liitus meiega Silja Oja, kes hakkab korraldama mitmekesisuse valdkonna tegemisi, sealhulgas koordineerima mitmekesisuse kokkuleppe võrgustikku ja vedama mitmekesisuse päeva tähistamist.

Varem töötas Silja 12 aastat Eesti ainsa turundusvaldkonna tegemisi edendava ja kajastava portaali Best Marketing heaks, neist 8 aastat oli ta selle juht. Tema Best Marketingis kirjutatud lood puudutasid tihti mitmekesisuse, inimõiguste ja võrdsete võimaluste teemasid ning nüüd on tal võimalik otseselt valdkonna arengusse panustada. Silja ise sõnab uue väljakutse kohta nii: “Minu missioon Inimõiguste Keskuse mitmekesisuse eksperdina on muuta Eesti tööandjaid ja ühiskonda laiemalt tolerantsemaks inimlike erisuste – nii füüsiliste, ealiste, seksuaalsete, rahvuslike, rassiliste kui usuliste – suhtes. Soovin arutleda teemal, milleks mitmekesisus hea on. Kas selleks, et olla hea kodanik, olla moodne või annab see sulle ärilises mõttes midagi juurde? Kas mitmekesine tiim annab paremaid tulemusi? Kuidas aitab tööandja brändingule kaasa avatud, tolerantne, mittediskrimineeriv kuvand?”

Loe ka meie intervjuud Silja Ojaga eelmise aasta sügisest, kus ta selgitab, miks mitmekesisus ja kaasatus turunduses olulisel kohal on ning annab vabaühendustele soovitusi, kuidas meelde jääda ja mõjukas olla.

Kuna oled siin...

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Anneta, sest just praegu on kriitiline aeg, mil toetust eriti vaja. Seisa oma annetusega meiega inimõiguste eest. Selle eest, et eelarvamuste tõttu ei pärsitaks kultuurisündmusi nagu Rakvere filmifestival Festheart. Selle eest, et Eestis saaksid elamisloa Eesti inimeste samast soost elukaaslased ja et kooseluseadust saaks kasutada ka tegelikult. Selle eest, et puuetega inimesed saaksid takistusteta ühiskonda panustada.

Ühiselt panustades oleme tugevamad.

Annetan
#mitmekesisus #mitmekesisuse-kokkulepe #margis #mitmekesisuse-paev