Mitmekesisuse päev tõi kolleegid kokku

Eelmise nädala kolmapäeval tähistasime mitmekesisuse päeva. Juba neljandat aastat korraldasid organisatsioonid ja ettevõtted nii mitmekesisuse võrgustikus kui väljaspool oma töötajatele ja klientidele sel päeval kaasahaaravaid üritusi. Tänavu hõljus mitmeis kontoreis üle Eesti eksootilisi ja isuäratavaid lõhnu, kuna suur osa üritustest hõlmas selleaastasest toiduteemast lähtuvalt mõnd põnevat maitseelamust. Kokku tähistati mitmekesisuse päeva umbes 30 väiksemas ja suuremas organisatsioonis ligi 100 erinevas asukohas üle Eesti.

Näiteks Astangu Kutserehabilitatsioonikeskus kustus Eesti Pagulasabi kaudu endale külla pagulaspere, kellega koos abikoka eriala õpilased õppisid valmistama süüria köögist pärit pajarooga valmistama. Pärast said teised Astangu inimesed ka valminud toitu maitsta.

Mitmekesisuse päev Astangul. Foto: Annela Samuel

Kodanikuühiskonna Sihtkapitalis tähistati mitmekesisuse päeva omavahelise kogemuste jagamisega. Iga töötaja tutvustas faktide ja fotodega ühte riiki, mida ta külastanud on ning pakkus ka just sellele riigile omaseid toite. Kohati kujuneski kontorist justkui pop-up restoran. Sündmuse lõpetas aga puuetega inimeste elust rääkiva dokumentaalfilmi “Ära karda mind” ühisvaatamine ja vestlusega.

Mitmekesisuse päev KÜSKis. Foto: Kodanikuühiskonna Sihtkapitali Facebook

Nielsen Eestis tutvuti ukraina kultuuriga ja maitses kohalikke maiustusi. Katrin Järvemets kirjeldas kultuuriseltsi külaskäiku: “Meil oli väga tore kohtumine ukrainlastega. Nad rääkisid oma maast, kultuurist ja laulsid, noored poisid mängisid rahvuspilli. Lõpuks laulsime koos nendega ühe laulu. Kuulsin töötajatelt tagasisidena, et niii tore kohtumine oli!” Kuuldavasti tõi liigutus mõnele kohalviibijale isegi heldimuspisara silmanurka.

Mitmekesisuse päev Nielsen Eestis. Foto Katrin Järvemetsalt

Kommunikatsioonibüroo JLP proovis samuti ise kätt kaugete pelmeenilaadsete kallal: üheskoos vorbiti päris nullist nii Gruusia hinkaalisid, Hiina wontone ning Jaapani gyozasid.

Mitmekesisuse päev JLP-s. Foto: Kommunikatsioonibüroo JLP Facebook.

Lõpetuseks muljed Katri Delimogelt Global Gaming Estoniast: “25. aprillil tähistas Global Gaming Estonia suurepärane ja mitmekesine meeskond Eesti Inimõiguste Keskuse poolt organiseeritud mitmekesisuse päeva päris oma Global Gaming Diversity Potluck üritusega. Meie kontoris toimunud ettevõtmise edu komponendid olid imetoredad inimesed, hõrgud road, rohkelt ”ahhaa, kui lahe!” hetki teineteise kultuuride ning toitude kohta teada saamisel ning igati põnevad muusikalised palad iga riigi esindaja kodumaalt. Üheskoos nautisime me (ning fotomaterjal ei luiska!) erinevaid roogasid, mille hulgas olid esindatud Rootsi heeringas erinevates kastmetes, traditsiooniline Küprose supp, Brasiilia juustuküpsised, Türgi maiused, Soome riisipirukad ja Eesti kama.

Mitmekesisuse päev Global Gaming Estonias. Foto Katri Delimogelt.

Veel pakkusid ministeeriumide ühishoone juures süüa kolm erinevat toiduautot, samuti külastas toiduauto DPD Eestit. Tööinspektsioon avastas kartuli erinevaid võimalusi ja ISS Eestil käis külas süüria toitu pakkuv Damascus Food. Kultuuriministeeriumis mekiti aseri suupisteid, SEB kutsus samuti kõiki töötajaid üles jagama kolleegidega enda lemmikuid erinevatest rahvusköökidest ja Sotsiaalkindlustusametis toimus kodumaise toidu minilaat ning Töötukassas jagati omavahel igaühe jaoks kõige erilisemaid toite.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#mitmekesisus #mitmekesisuse-kokkulepe #mitmekesisuse-paev
Ostukorv