Vegani mitmekesised valikud

Mitmekesisuse päeval leidub rõõmustavalt palju veganitoidu pakkujaid ning tavapäraste veganisöögikohtade kõrval on tõstnud veganitoidu päevateemaks ka paljud teised. Kui tavaliselt tuleb täistaimetoitlastel tikutulega sobivat menüüd leida, siis mitmekesisuse päeval, 25. aprillil on neid ootav valik hoopis rikkalikum.

Koostöös Eesti Vegan Seltsiga on maitsva taimse retsepti välja valinud Daily lõunarestoranide kett, Ampsu kohvik Kaubamajas aga tutvustab oma uut ja tõeliselt mitmekesist veganitele mõeldud menüüd. Mitmed teisedki keskenduvad Mitmekesisuse päeval samuti veganitele laiema valiku pakkumisele.

Teisalt on mitmekesisuse päeval pakkumistega väljas ka igapäevaselt ainult taimseid toite valmistavad kohad nagu VegMachine ja Vigri Tallinnas ja GenGöök Tartus. Ootame väga, milliseid põnevaid maitseid nad mitmekesisest taimemaailmast seekord kokku põimivad.

Mitmekesisus poleks aga täielik, kui valikute hulgast ei leiaks gurmeeelamusi Cru meisterkokkadelt või rahvuskööke, nagu Ali Baba pakutav süüria toit ja ladina köögi hõrgutised La Tablalt. Sekka Merineitsi alati mitmekesine kevadbuffet, täisväärtuslikku ja tasakaalustatud tervisetoitu pakkuv Mamo ja paljud teised söögikohad üle Eesti. Mitmekesisuse päeval on kindel, et mitmekesise valiku saavad kõik, sõltumata toitumisharjumustest, -eelistustest või -vajadustest.

 

#mitmekesisus #mitmekesisuse-kokkulepe #mitmekesisuse-paev