Märgilised ettevõtted saavad uue märgise

21. märtsil antakse välja Mitmekesisuse märgis „Austame erinevusi“ esimestele Eesti ettevõtetele ja organisatsioonidele, kelle jaoks on mitmekesisus konkurentsieelis ja oluline väärtus. Märgised antakse üle restoranis Tuljak pärast päevast konverentsi, mis käsitleb vanuselist mitmekesisust.

„Märgise omanikud on märgilised organisatsioonid igas mõttes – nad osutavad trendidele ja pakuvad lahendusi,“ ütles Eesti Inimõiguste Keskuse võrdse kohtlemise valdkonna ekspert Kelly Grossthal. „Erinevuste austamisest võidavad kõik tööturu osapooled, seejuures – austus on tegusõna.“

Märgise saavad tööandjad näevad mitmekesisuses väärtust, koostatud on plaan mitmekesisusega tegelemiseks ning töökeskkond tagab võrdsed võimalused kõigile, sõltumata erinevustest. Mitmekesisuse märgise „Austame erinevusi“ saavad Swedbank, My City Hotel, Kaubamaja, SEB Pank, Estanc, Manpower, Koduekstra, HAVI Logistics, Tieto Eesti, ISS Eesti, Advokaadibüroo LMP, Astangu Kutserehabilitatsiooni Keskus, Kodanikuühiskonna Sihtkapital, Helpific, Sotsiaalministeerium, Häirekeskus ja Tööinspektsioon.

„Oleme pank, kes soovib teenindada kõiki Eesti inimesi ja ettevõtjaid, samuti ootame oma töötajaskonnaga liituma võimalikult erinevaid inimesi. Nii suudame kõige paremini vastata oma klientide vajadustele ja ootustele. Ka töötajatele on aina olulisem, et tööandja hindaks mitmekesise kollektiivi loomist ja looks võimalusi erinevatele inimestele,“ ütles Swedbanki juht Robert Kitt. „Mitmekesisuse märgise saamine esimeste seas on ühelt poolt austav hinnang meie tegevusele, teisalt aga sõnum nii töötajatele kui klientidele, et oleme avatud erinevatele inimestele ja nende ideedele.“

Märgise annab üle tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski, kelle sõnul on mitmekesisuse märgisega tunnustatud ettevõtted eeskujulikud näited kaasaegsetest tööandjatest, kes arvestavad lisaks töötaja oskustele ka nende eripäradega. „Mitmekesine töökeskkond ning oskus panna erinevad inimesed ühise eesmärgi nimel koos tegutsema ongi nende ettevõtete edu aluseks,“ ütles minister.

Päevasel konverentsil Vanus on vaid number! Kas ka tööturul? Nordic Hotel Forumis esineb muuhulgas millennialite tööturule kaasamise ekspert Ana Sarmiento (Think Millennial), kes nõustab ettevõtteid üle maailma. Eesti värsket vanuseteemalist uuringu esitleb Iris Pettai Eesti Avatud Ühiskonna Instituudist, Eesti noorte ootustest tööandjale räägib Instar EBC OÜ tegevjuht ja asutaja Kersti Vannas ning vanuselise diskrimineerimise vähendamisest tööturul otsivad lahendusi Janar Holm Sotsiaalministeeriumist, Kuldliiga eestvedaja Aimar Altosaar ning mitmekesisuse märgise saanud ettevõtetest Tallinna Kaubamaja teenindus- ja personalidirektor Piret Mårtensson, ja Ene Kohtla Manpower Baltikumist.

Mitmekesisuse märgis on loodud Eesti Inimõiguste Keskuse ja Sotsiaalministeeriumi koostöös. Märgis on seotud mitmekesisuse kokkuleppega, millele on alla kirjutanud juba ligi sada Eesti organisatsiooni.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#ettevotlus-ja-inimoigused #margis #mitmekesisuse-paev
Ostukorv