Inimõiguste kaitsesse panustas üle 100 inimese

Eelmisel nädalal lõppes meie suvine annetuskampaania. Kogusime annetustena kokku 5400 eurot, sellest 985 eurot püsiannetajate toel ja 4415 eurot ühekordsetest annetustest. Kokku toetas meie eesmärke üle 100 ühekordse annetuste. Ka igakuiste annetajate hulk kasvas märgatavalt, mis on meie jaoks veelgi silmapaistvam märk keskuse tegevuse olulisusest. Suve jooksul liitus Inimõiguste keskusega ka mitu uut vabatahtlikku, ajaannetajat, kes on nüüdseks kaasa aidanud mitmete tegevuste paremale, kiiremale ja loomingulisemale toimimisele.

Kui me annetuskampaaniat alustasime, oli meil kaks eesmärki: koguda 3000€, et katta meie rendikulud aasta lõpuni, ning teine 3000€, et võiksime algust teha selleaastase inimõiguste aruandega.

Kui üüriraha saime kokku juba 15 päevaga, siis kampaania teises pooles hakkas hoog raugema. Ent kampaania lõppedes oleme ääretult rõõmsad ja tänulikud, kuna heade inimeste toel täitsime 90% seatud eesmärgist, mille olime seadnud üsna optimistlikult.

Miks annetused?

Seoses sellega, et meie tulud on täna veel 95% projektipõhised, ei ole meil alati võimalik katta projektidega igapäevaseid jooksvaid kulutusi nagu kontoriruumi rent ning me ei saa reageerida muutuvale olukorrale piisavalt kiiresti. Inimõiguste aruanne on üks meie põhitegevusi, aga selle väljaandmine riigilt taotletud projektirahaga võib ohustada selle sõltumatust (või selle tajumist sõltumatuna). Eelmisel aastal ei saanud me rahapuudusel aruannet välja anda, seega sel aasta tuleb see kindlasti ära teha.

Aruanne “Inimõigused Eestis 2016-2017” on hoo sisse saanud ning selle esitlemine toimub inimõiguste päeval, 10. detsembril 2017.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#annetused #keskus
Ostukorv