“Austame erinevusi” märgis tunnustab hoolivaid tööandjaid

Sel kolmapäeval, 29. mail, annab inimõiguste keskus välja järjekordsed “Austame erinevusi” märgised. Tegemist on tööandjate kvaliteedimärgiga, mis näitab, et organisatsiooni väärtusruumis on olulisel kohal hoolimine igast oma töötajast, kliendist ja koostööpartnerist, sõltumata nende erinevustest või eripäradest.

Inimõiguste keskuse mitmekesisuse ja kaasatuse juhi Helen Talalaeva sõnul oli seekordne taotlusvoor mitmes mõttes erandlik: “Seekordset taotlusvooru välja kuulutades otsustasime, et paneme paika teemafookused, millele eesmärkide seadmisel ja tegevuste valikul keskenduda. Nendeks olid sooline palgalõhe, diskrimineerimine töökohal ning tegevuste eesmärgistamine ja nende saavutamise edu mõõtmine. Rõõm oli tõdeda, et tööandjate jaoks oli muutuse sisseviimine oodatud samm: märgist taotles 70 tööandjat, mis märgib seniste aastate rekordit.”

Inimõiguste keskuse juhataja Egert Rünne hinnangul annab rekordiline taotluste arv märku nii sellest, et märgise mainekus on aasta-aastalt tööandjate seas kasvanud ja tööandjad on üha enam valmis sisuliselt pingutama ja süsteemselt läbi mõtlema, kuidas oma organisatsioonis tagada mitmekesisust väärtustav ja inimesi kaasav töökeskkond, kui ka tööotsijate üha suuremast teadlikkusest. “Tööandja brändingu agentuuri Instar möödunud aastal läbi viidud uuringust selgus, et tööandjad, kes väärtustavad võrdset kohtlemist, on töötajate silmis aasta-aastalt atraktiivsemad – atraktiivseks peetakse tööandjat, kes teadlikult mitmekesisuse ja kaasatuse teemadega tegeleb,” sõnab ta. “Olukorras, kus tööandjad kvaliteetse tööjõu nimel konkureerivad, ei saa oma organisatsiooni väärtusruumiga tegelemist ja selle kommunikeerimist alahinnata.”

Märgist “Austame erinevusi” saavad taotleda kõik Eesti ettevõtted, avaliku sektori organisatsioonid ja vabaühendused, kus väärtustatakse töötajaid, sõltumata nende erinevustest ja eripäradest. See on tunnustus ja ühtlasi arenguvõimalus tööandjatele, kes väärtustavad mitmekesisust ja pingutavad kaasava töökeskkonna loomise nimel. Märgised kehtivad kaks aastat.

Märgist “Austame erinevusi” annab välja Eesti Inimõiguste Keskus koostöös majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumiga. Esimesed märgised anti välja 2018. aastal.

Lisainfo: inimõiguste keskuse mitmekesisuse ja kaasatuse valdkonna juht Helen Talalaev (helen.talalaev@humanrights.ee).

 

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#margis
Ostukorv