60 ettevõtet, avaliku sektori organisatsiooni ja vabaühendust said täna mitmekesise tööandja märgise “Austame erinevusi”

Täna, 29. mail, tunnustati 60 Eestis tegutsevat ettevõtet, avaliku sektori organisatsiooni ja vabaühendust* mitmekesise tööandja märgisega “Austame erinevusi”. Märgist annab välja Eesti Inimõiguste Keskus koostöös majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumiga.

Inimõiguste keskuse mitmekesisuse ja kaasatuse valdkonna juhi Helen Talalaeva hinnangul võib seekordse rekordilise – märgise saamiseks laekus 70 avaldust – taotlusvooru põhjal tõdeda, et tööandjad on mitmekesise ja kaasava töökultuuri mõttekusest aru saanud. “Konkurents tööjõu pärast on reaalne ja täna peab iga tööandja mõtlema, kuidas olla tööotsijate silmis atraktiivsem. Tööandja, kes märkab ja väärtustab oma töötajaid, sõltumata nende erinevustest või eripäradest, loob töökeskkonda, mis vastab tänase tööotsija ootustele,” sõnas Talalaev.

Märgise saanute nimekiri on kirju, nende seas on nii ministeeriume ja suurettevõtteid kui ka väiksemaid äriühinguid ja vabaühendusi. See on kvaliteedimärk ja ühtlasi arenguvõimalus organisatsioonidele, mida ühendab väärtusruum – usk sellesse, et erinevuste märkamine ja väärtustamine teeb lisaks töökeskkonnale tugevamaks nii organisatsiooni kui ka kogu ühiskonna. “Meil töötavad oma ala meistrid ning tulemus on see, mis loeb. Mida erinevamad me oleme, seda parem saab tulemus. Erinevused teevad meid tugevamaks ja paindlikumaks ning aitavad riigil praeguste keeruliste aegadega paremini toime tulla, “ ütleb Riigikantselei personalijuht Ave Kala.

Märgise saanud ettevõtete Lidli ja Wise’i esindajad nendivad, et ehkki tunnustus teeb eelkõige rõõmu, motiveerib “Austame erinevusi” märgis neid mitmekesisuse ja kaasamise suunal veelgi sihipärasemalt tegutsema. „Märgis “Austame erinevusi” näitab meile, et oleme õigel teel, luues õiglast ja inimeste mitmekesisust väärtustavat töökeskkonda. Meie jaoks on mitmekesine tiim suur väärtus, sest mida erinevamad meie töötajad on ja mida paremini me üksteist mõistame, seda motiveeritumad on töötajad ja rahulolevamad meie kliendid,“ kommenteeris Lidl Eesti ja Lidl Läti juhatuse liige Liina Kippasto. “Märgis on oluline teetähis, kuid see tuletab ka meelde, et alati saame teha rohkem. Töötame pühendunult selle nimel, et Wise oleks koht, kus kõik saavad areneda,” lisas tehnoloogiaettevõtte Wise vanem personalinõustaja Brett Lemsalu.

Märgist “Austame erinevusi” saavad taotleda kõik Eesti ettevõtted, avaliku sektori organisatsioonid ja vabaühendused, kus väärtustatakse töötajaid, sõltumata nende erinevustest ja eripäradest, ja pingutatakse kaasava töökeskkonna loomise nimel. Alates 2018. aastast välja antav märgis kehtib kaks aastat.

* Esmakordselt said täna “Austame erinevuse” märgise BB Finance, Bolt, CMA CGM Global Business Services, Creditstar Group, Eesti Pagulasabi, Eesti Pank, ERGO Insurance | ERGO Life Insurance SE Eesti filiaal, Glia, LHV Pank, Lidl Eesti, Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, Orkla Eesti, Philip Morris Eesti, Riigikantselei, Saku Õlletehas, Scoro Software, Solita, Sonepar Eesti, Sotsiaalkindlustusamet, Tallinna Tehnikaülikool, Tervise Arengu Instituut, Välisministeerium, Wise, YFU Eesti.
Märgist pikendasid ADM Interactive, birkle IT Estonia, Breakwater Technology, Checkout Technology Ltd Eesti filiaal, Compensa Life Vienna Insurance Group SE, Eesti Töötukassa, Ellex Raidla Advokaadibüroo, Fujitsu Estonia, GPV Estonia, Häirekeskus, Haridus- ja Noorteamet, Interconnect Product Assembly, IPF Digital, Kaubamaja, Kodanikuühiskonna Sihtkapital, Lantmännen Unibake Estonia, Manpower Eesti, Maxima Eesti, Nordea Bank Abp Eesti filiaal, Pipedrive, Playtech Estonia, Primend, Riverty Tech, SEB Pank, SOL Baltics, Sotsiaalministeerium, Stell Eesti, Swedbank, Tallinna Ülikool, Tartu Ülikool, Telia Eesti, Tietoevry Estonia, Tööinspektsioon, Transpordiamet, Vabaühenduste Liit, Vanalinna Ehitus.

Lisainfo: inimõiguste keskuse mitmekesisuse ja kaasatuse valdkonna juht Helen Talalaev (helen.talalaev@humanrights.ee).

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#margis
Ostukorv