Huvitud sotsiaalmeediast ja vaenukõnest? Tule praktikale või vabatahtlikuks!

Inimõiguste keskus viib koostöös vabaühendustega üle Euroopa läbi sotsiaalmeedia seiret, et välja selgitada, kas sotsiaalmeediaplatvormid (nt Facebook, TikTok) reageerivad vaenukõnele nii, nagu on lubanud. Otsime oma ridadesse praktikanti või vabatahtlikku, kes aitaks meid selle elluviimisel.

Euroopa Komisjon leppis 2016. aasta mais Facebooki, Microsofti, Twitteri ja YouTube’iga kokku, et internetis leviva ebaseadusliku vaenukõne ennetamiseks ja selle leviku vastu võitlemiseks hakkavad need rakendama ebaseadusliku vaenukõne vastase võitluse tegevusjuhendit. Muuhulgas peaks selle kokkuleppe tulemusel sündima tõhus süsteem ebaseaduslikust vaenukõnest teavitamiseks erinevatel sotsiaalmeediaplatvormidel. Hiljem liitusid kokkuleppega ka TikTok ja Instagram.

Praktika sobib hästi tudengitele, kes õpivad sotsioloogiat, riigiteadusi, antropoloogiat, õigust, semiootikat või muud sarnast. Õpitavast erialast olulisem on huvi teema vastu ja valmisolek seirega tegeleda.

Praktikandi või vabatahtlikuna saad:

  • Põhjaliku ülevaate vaenukõne olemusest
  • Seirata sotsiaalmeediat ja analüüsida platvormide käitumist
  • Koostada koos keskuse töötajatega seire tulemuste analüüse

Meie pakume:

  • Võimalust aidata kaasa inimõiguste arengule ja inspireerivat töökeskkonda
  • Praktikajuhendajat, kes on sulle päriselt terve praktikaperioodi toeks
  • Koha ja -ajapaindlikku praktikat. Soovi korral saad teha tööd meie Tallinna kesklinnas asuvast kontorist

Praktiline info:

  • Saada oma vabas vormis lühitutvustus ja motivatsioonikiri hiljemalt 20.12 e-posti aadressile kelly.grossthal@humanrights.ee. Vastame kõigile huvilistele hiljemalt 22.12.
  • Praktika algab kõige varem 8.01.2023 ja kestab min kaks kuud, min 8 h nädalas. Seiret viime läbi jaanuar-mai 2023.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#vaen #vaenukone
Ostukorv