Tehisintellekti määrus peab kaitsma õigusriigi põhimõtet

Inimõiguste keskus koos 60 vabaühendusega üle Euroopa allkirjastas avaliku kirja, mis kutsub seadusandjaid üles tagama, et tehisintellekti (artificial intelligence, AI) määrus oleks kooskõlas õigusriigi standarditega.

Euroopa Liidu seadusandjatele saadetud kirjas osutavad organisatsioonid AI kasutuselevõtuga seotud ohtudele. Kuna tehisintellekti kasutatakse nii erasektoris kui ka avalikus sektoris üha rohkem, tuleb vastu võtta tugevad kaitsemeetmed, et kaitsta Euroopa Liidu alustalasid. Tehisintellekti väärkasutamine – sealhulgas AI-süsteemide läbipaistmatu ja vastutustundetu kasutuselevõtt avalike asutuste poolt – kujutab tõsist ohtu õigusriigile ja demokraatiale.

Loe pöördumist (inglise keeles) 

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#digioigused
Ostukorv