Milline tuleb inimõiguste keskuse aasta 2021?

Juba käesoleval kuul kinnitab inimõiguste keskuse nõukogu meie järgneva nelja aasta strateegia ja 2021. aasta tegevuskava, kus on kokku üle saja erineva tegevuse. Tervet nimekirja ei hakka me välja tooma, kuid noppisime igast kuust välja ühe. Muidugi peame arvestama, et koroonaviirus võib toimumisaegu muuta. 

Jaanuaris saab inimõiguste giid lisaks kaks uut teemat: pagulased ja vaenukuriteod. Veeburaris hakkame taas otsima uusi kogukonna inimõiguste saadikuid. Vahepeal viime koostöös Turu-uuringute ASiga läbi järjekorras juba viienda LGBT avaliku arvamuse uuringu, märtsis avalikustame selle tulemused. Aprillis avaldame õppeprogrammi eelarvamuste ennetamisest töökeskkonnas. Terve talve ja kevade hoiame kõik pöidlad pihus, et sel aastal saaksime maikuus tähistada alati positiivsusest pakatavat mitmekesisuse päeva ja juunis erinevate tegevustega rahvusvahelist pagulaspäeva. Juulis suures osas puhkame, kuid mitte ainult – lükkame ka käima uue inimõiguste aruande koostamise protsessi. Augustis ilmub võrdse kohtlemise käsiraamat. Septembris korraldame rahvusvahelise vaenukõne teemalise konverentsi, oktoobris toimub aga rahvusvaheline seminar, mille fookuses on pagulaste kaasamine tööturule. Novembris tervitab mitmekesisuse kokkuleppe võrgustik taas uusi liikmeid. Ja töötiheda aasta lõpus, detsembris avaldame värske inimõiguste aruande.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#keskus
Ostukorv