Eestis hindab mitmekesisust kõrgelt üle 130 tööandja

Eile allkirjastasid 12 Eesti organisatsiooni mitmekesisuse kokkuleppe. Suure väärtuspõhise sammu tegid ABB, birkle IT, CyberCube, Eesti Noorsootöötajate Kogu, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS), Hollandi suursaatkond, Keskkonnaagentuur, Korruptsioonivaba Eesti, Luidja Tsirkusetalu, LVLup! videomängude muuseum, Odeon Bar ja Patendiamet. Eestis on kokkuleppega liitunud seega juba 136 organisatsiooni.

Mitmekesisuse kokkulepe on vabatahtlik lepe, mida allkirjastades kinnitab ettevõte, vabaühendus või avaliku sektori organisatsioon, et austab inimeste mitmekesisust ja väärtustab võrdse kohtlemise põhimõtet nii oma töötajate, klientide kui ka koostööpartnerite seas.

EAS on üks neist organisatsioonidest, kes mitmekesisuse kokkueleppega liitus. Nende personalijuhi Häli Siimaste sõnul hindab EAS kõrgelt töötajate mitmekesisust ja lähtub igapäevaselt võrdse kohtlemise põhimõtetest. “See on meie jaoks niivõrd loogiline, sest meie kollektiiv on igas mõttes rahvusvaheline – EASi välisesindused tegutsevad 16 riigis ja meil on välisriikides üle 20 töötaja. Ka Tallinnas töötab inimesi, kes on siia kolinud maailma eri paigust. See ei tähenda ainult kakskeelset töökeskkonda, see tähendab erineva taustaga inimeste, nende tõekspidamiste ja väärtushinnangute austamist ning tööandjana kõigi võrdset kohtlemist,” selgitas Siimaste.

Huvi mitmekesisuse kokkuleppega liitumise vastu on pidevalt kasvanud. “Praeguste ühiskondlike ja poliitiliste arengute taustal on järjest enam neid organisatsioone, kes soovivad oma avatust ja väärtusi teistele näidata. Mitmekesisuse kokkulepe on üks selline võimalus,” ütles inimõiguste keskuse mitmekesisuse ja kaasatuse valdkonna juht Liina Rajaveer. Kokkuleppega liitunud organisatsioonid moodustavad võrgustiku, et ühiselt mitmekesisuse juhtimise kogemusi jagada ja teemat ühiskonnas edendada.

Mitmekesisuse kokkulepe sai Eestis alguse 2012. aastal. Sarnased mitmekesisuse võrgustikud toimivad 26 Euroopa riigis, Eestis koordineerib kokkuleppega seotud tegevusi Eesti Inimõiguste Keskus.

aron urb, mitmekesisuse kokkulepe
Tere tulemast uutele liitujatele! Foto: Aron Urb

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#mitmekesisus #mitmekesisuse-kokkulepe
Ostukorv