Märgise “Austame erinevusi” uus tähtaeg on 15. juunil!

Eriolukorrast tingitult pikendab inimõiguste keskus võimalust taotleda mitmekesise tööandja märgist “Austame erinevusi”. Uus tähtaeg on 15. juunil. 

“Erinevuste austamine on oluline igal ajal, ent mõistame, et praegune olukord on organisatsioonidelt nõudnud kiireid ümberkorraldusi ja ka raskete otsuste tegemist – fookus on olnud mujal,” selgitab keskuse mitmekesisuse ja kaasatuse valdkonna juht Liina Rajaveer taotlustähtaja edasilükkamist. “Tahame anda kõigile mitmekesisust väärtustavatele tööandjatele võimaluse, seda enam, et märgist saab taotleda iga kahe aasta tagant.”

“Austame erinevusi” on märgis tööandjale, kes väärtustab kõiki oma töötajaid, peab lugu võrdsest kohtlemisest ning hindab mitmekesisust edendavat ja kaasavat organisatsioonikultuuri. Tugev ja edumeelne organisatsioon jääb ka kriisis väärikaks ning teab, et erinevustega arvestamine võib eriolukorras olla isegi suurema kaaluga kui muidu.

Märgis saadab väärtuspõhise sõnumi, et organisatsioon hoolib Eestist ja maailmast ning annab oma panuse selle paremaks muutmiseks. “Mitmekesisuse märgis näitab, et ettevõte pöörab suurt tähelepanu eetikale ja inimõigustele ning mõistab, et mitmekesine personal on ainult positiivne väärtus,” toonitab Koduekstra tegevjuht Tõnu Lemsaar, kelle organisatsiooni tunnustasime märgisega 2018. aastal.

Nii märgise taotlejatele kui ka sellega tunnustatud tööandjatele pakub inimõiguste keskus tasuta tuge ja koolitusi, leidmaks just nende organisatsioonile sobiva viisi mitmekesisuse edendamiseks.

Kui sinu organisatsioon austab erinevusi ja soovib taotleda märgist, anna meile huvist märku ning aitame teil saada väärilise tunnustuse! Kandideerimise uus tähtaeg on 15. juunil.

Märgise “Austame erinevusi” on ellu kutsunud Sotsiaalministeerium ja seda annab 2018. aastast välja Eesti Inimõiguste Keskus.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#mitmekesisus #margis #vordne-kohtlemine

Uudised