Mitmekesisuse lepe saab reedel uued allkirjad

Väärtuspõhiselt tööandjaid koondava Mitmekesisuse kokkuleppega ühinevad reedel, 28. septembril kl 13 Original Sokos Hotel Viru konverentsikeskuses viis organisatsiooni, teiste seas Telia Eesti ja Pipedrive. Pärast lepingu allkirjastamist esineb Rootsi mitmekesisuse kokkuleppe juht ja turundusekspert Gabriella Wiiala

Mitmekesisuse kokkulepe on vabatahtlik kokkulepe, millega liitudes kinnitab ettevõte, vabaühendus või avaliku sektori organisatsioon, et austab inimeste mitmekesisust ning väärtustab võrdse kohtlemise põhimõtet. Kokkuleppega on liitunud juba ligi sada tööandjat ja reedel allkirjastavad leppe Apek Digital, MTÜ Loomus, Pipedrive OÜ, Telia Eesti AS ja Your Brand Up Studio.

„Pipedrive’i toode on globaalselt edukas väga paljuski seetõttu, et toote arendamise ning turundamisega töötab rahvusvaheline meeskond,” ütles Pipedrive personalijuht Leelia Rohumaa. „Liitume mitmekesisuse kokkuleppega, sest mida avatum ja inimeste erinevustega arvestav on Eesti ühiskond ja meie ettevõtted, seda edukamad oleme majanduslikult.“

Võrgustiku tööd Eestis koordineerib Eesti Inimõiguste Keskus, mille juhi Kari Käsperi sõnul on keskuse eesmärk laiendada ühiskonnas mitmekesisuse ja võrdse kohtlemise teemadel kaasarääkijate kogukonda. „Lihtsalt kokku võttes võib öelda, et mitmekesisusega tegeledes saab kasu nii iga organisatsioon eraldi kui ühiskond laiemalt. Mitmekesisusega mitte arvestamine võib aga tuua endaga keerulisi probleeme,“ ütles Käsper.

Pärast kokkuleppe allkirjastamist esineb Rootsi mitmekesisuse kokkuleppe juht, loovagentuuri Spoon ärisuuna juht ja turundusekspert Gabriella Wiiala, kes räägib mitmekesisusest kommunikatsioonis ja turunduses.

 “Tegutseme valdkonnas, kus konkurents on ääretult kõrge ning edu sõltub loovusest ja innovatsioonist,” ütles Wiiala. “Mitmekesine töökoht sünnitab uutmoodi mõtlemist ja erinevaid vaatenurki, mis omakorda on tee loovuseni.”

Oma ettekandes räägib Wiiala, kuidas oma turundust ja kommunikatsiooni planeerida nii, et mitmekesisuse ja kaasatuse teemad selles sisuka koha leiaks. Tema üheksast sammust koosnev programm aitab seda teha. Kokkuleppe allkirjastamine ja Wiiala esinemine kantakse üle Eesti Inimõiguste Keskuse Facebooki-lehel. Sündmust toetab Mitmekesisuse kokkuleppe liige aastast 2014 Sokos Hotels Tallinn.

Mitmekesisuse kokkulepe on vabatahtlik kokkulepe, millega liitudes kinnitab ettevõte, vabaühendus või avaliku sektori organisatsioon, et austab inimeste mitmekesisust ning väärtustab võrdse kohtlemise põhimõtet nii oma töötajate, partnerite kui klientide seas. Kokkuleppega liitunud organisatsioonid moodustavad kogukonna, et ühiselt jagada kogemusi ja edendada võrdse kohtlemise teemat nii enda organisatsioonis kui ühiskonnas laiemalt.

Mitmekesisuse kokkulepe algatati 2012. aastal Tallinna Tehnikaülikooli õiguse instituudis. Täna koordineerib kokkuleppe võrgustiku tegevusi SA Eesti Inimõiguste Keskus.

 

Lisainfo:

Peep Ehasalu

Mitmekesisuse kokkuleppe koordinaator

Eesti Inimõiguste Keskus

+372 50 82 335

peep.ehasalu@humanrights.ee

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#mitmekesisus #mitmekesisuse-kokkulepe
Ostukorv