Mitmekesisuse päeval 2018 osalevad söögikohad

Sel aastal on mitmekesisuse päeva fookuses toidumaailm! Ainult peedist ju borši ei saa – maitsev toit sünnib mitmekesistest toorainetest ja tihtipeale mitmete inimeste koostöös. Mitmekesisuse päeval pakuvad mitmed Eesti söögikohad mitmekesiseid maitseid – vaata siit nende kohta lähemalt ja leia endale meelepärane! Pane tähele, et mõned kohad paluvad teha reserveeringu.

Kui külastad 25. aprillil mõnd mitmekesisuse päeva söögikohta, tee oma mitmekesisest hetkest pilt ja jaga seda sotsiaalmeedias teemaviitega #mitmekesisus – võid võita mõnusaid auhindu. Vaata lähemalt

Jälgi infot mitmekesisuse päeva Facebooki lehel!

Ali Baba

Süüria toidu kohvik Ali Baba avas oma uksed Ümera keskuses alles hiljuti, 1. aprillil. Toitlustamisega on nad tegelenud aga juba varem paljudele Lähis-Ida toidu armastajatele tuntud cateringi Nermiini köök nime all. Nende valikus on nii taimetoitu kui traditsioonilisi lihatoite. Mitmekesisuse päeval pakuvad nad 5-eurose erihinnaga araabia riisitoitu kabsat kanaga, mille kõrval maitsev värske salat ja värskendav jook! Ali Baba väike meeskond palub enda tulekust ette teatada ehk laud broneerida.

 

 

Amps Kaubamaja

Kaubamaja Amps kohviku veganmenüü on koostatud põhimõttel, et kõik road oleksid valmistatud vaid taimsetest komponentidest. Kasutatud on kvaliteetseid tooraineid ning toidud on toitaineliselt hästi tasakaalustatud. Näiteks on keha toetava täisväärtusliku valgu saamise eesmärgil lisatud enamus roogadesse nii täistera- kui ka kaunvilju. Toidud on ääretult maitsvad ja nauditavad ka segatoidulistele, kes soovivad järgida tervislikkuse põhimõtteid ja taimse toidu osakaalu oma menüüs suurendada. Mitmekesisuse päeval kutsubki Amps kõiki vegantoitu proovima!

 

Aparaat

Restoran Aparaat asub Tartus, Aparaaditehase hoovis. Aparaat on koht, kus iga külalise tuleku üle südamest rõõmustatakse ja kõik on oodatud – hästi saab süüa nii taimetoidusõber kui kõigesööja! Mitmekesisuse päeval pakuvad nad rebitud sealihaburgerit kartulilootsikutega ja grillsoja veganburgerit kartulilootsikutega (3,5€) ning supiks borši (2,5€). Midagi kõigile!

 

CRU

Cru peakoka Dmitri Haljukovi jaoks on kõige olulisem tooraine kvaliteet ja päritolu. Lähtudes ajaloolisest miljööst imepärases Tallinna vanalinnas on kompame piire klassikalise ja modernse köögi vahel, mis muudab elamuse Cru restoranis tõeliselt ajatuks. 

Restoranis Cru on Mitmekesisuse päeval saadaval kõikidele külalistele maja poolt tervitusjook, mille valmistab meie teenindusvanem ja kokteilihing Martin Lumijõe. Mitmekesine toit toob kokku!

 

Daily lõunarestoranid (21 kohvikut)

Daily kaubamärgi all toitlustusteenust pakkuv Baltic Restaurants Estonia osaleb Mitmekesisuse päeval. Päeva eesmärgist inspireerituna soovivad nad sellega pöörata tähelepanu iga inimese tähtsusele ja erakordsusele nii enda ettevõttes kui ka ühiskonnas laiemalt. Mitmekesisuse päeval pakuvad 21 Daily lõunarestorani vegan lasanjet ja ootavad kõiki taimetoidusõpru mitmekesisemat lõunamenüüd maitsma. Vegan lasanje retsept valiti välja koostöös Eesti Vegan Seltsiga. 

 

Fellin

Fellin on Viljandi vanalinnas asuv kohvik-restoran, kes väärtustab väga kohaliku tooraine kasutust ja samas maailma erinevaid maitseid. Nii luuaksegi inspireerituna erinevatest maailmaköökidest koduse päritoluga kooslusi, mis lummavad maitsemeeli ja teevad inimesi õnnelikuks. Fellini menüü on mitmekesine igas mõttes, siin pakutakse toite steik’ist kuni veganvõilevani ning aasia mõjutustega pastast koduse rabarberini.

 

GenGöök

Gööki tiim tuli kokku, kuna üks hetk avastasime, et head vegan toitu on Tartust peaaegu võimatu saada. Meie eesmärk on pakkuda hea hinnaga väga head vegan toitu, sellist mis meeldib ka omnivooridele. Püsivat menüüd meil päeval ei ole, iga päev on erinevad lõunapakkumised. Õhtuti saab burgerit, wrappi, bataadifriikaid või muud kiirtoidulaadset. Lisaks Göökile on meil ka catering Vapper Uba, kust saab tellida suuremate ja väiksemate ürituste toitlustust ja kooke. Suvel liigume ringi mööda erinevaid festivale ja samuti on meid tihti väljas näha Genialistide Klubi hoovis näiteks grillimas. Igal laupäeval peame koos Mökuga vegan brunchi. Meil on väga hea meel, et meie toidukoht on olenemata oma eripärast väga hästi Tartu inimeste seas vastu võetud. Tundub, et pole oluline kas sa kasutad toidu tegemiseks liha, mereande või siis hoopiski ainult taimseid saadusi, oluline on see, et toit oleks maitsev ja õhkkond hea. Mitmekesisuse päeval pakub GenGöök vegan pikkpoissi kartulipudruga, koorest peedisupp ja Napoleoni kooki – ikka heade hindadega.

 

Jätsirull

Jätsirulli väike jäätisekohvik asub Mustamäe Keskuse I korrusel. Nende kõik tooted valmivad kohvikus kliendi silme all käsitööna. Nad ei kasuta oma jäätistes säilitusaineid, aroome, värvaineid, kõik on puhas ja naturaalne! Mitmekesisuse päeva puhul pakuvad nad üht eriti mõnusat jäätist “Suveromanss – Maasikas Kohtub kiiviga” erihinnaga 4 eurot. 

 

Kuusk Hernesto

Kui Sulle loeb, kust Su toit pärit on, ja Sulle meeldib õdus kohvik, siis sea sammud Kuusk Hernestosse! Mitmekesisuse päeval ootab sind eriti mitmekesine menüü, mis viib sind maitserännakule Eestist Indiasse, Jaapanist Itaaliasse või hoopis Islandile!

 

La Tabla

Ainus restoran Eestis, kus tacod ja quesadillad valmistatakse algusest lõpuni kohapeal värskest toorainest. Lisaks ootab külalisi rikkalik latiinoliku fiilinguga pearoogade valik ja Põhja Tallinna parimad kokteilid. 

 

Löwenruh

2009. aastal avatud aseri toitude restoran asub ajaloolises Löwenruh pargis ning on tuntud eriti oma maitsvate grilltoitude poolest. Mitmekesisuse päeval pakuvad nad lõunaks oma kõige populaarsemat toitu – Ljulja kebabi soodsama hinnaga kui tavaliselt!

 

Mamo (4 kohvikut)

Mamos on igapäevaselt mitmekesine menüü, millest leiab oma nii lihasõber, taimetoitlane kui vegan. On Eesti toite ja eri rahvusköökide maitseid, on pajaroogasid Mehhikost, karrisid Aafrikast ja Indiast, Rootsi kalavorme ja Vene rahvusköögi maitsvaid suppe, nii klassikalisi kui mittetraditsioonilisi toite. 25. aprilli eripakkumine on kummardus Mitmekesisuse päeva mõttele „Ainult peedist borši ei saa“ – borš kanaga täidab sel päeval kõhu vaid 2,5 euroga!

Mitmekesine menüü on sündinud tänu kirjule seltskonnale köögis – aastate jooksul on eestlaste kõrval olnud inimesi Venemaalt, Ukrainast, Moldovast ja Ghanast. Kuldaväärt lisa on andnud erivajadustega inimesed, keda on ettevõttes praegu neli. Ka põhitööväliselt on meie Inimesed on väga mitmekesiste huvidega – tegeldakse näitlemise, klaverimängu ja heliloominguga, meie seas on chearleader ja (nais)jalgpallur, on aktiivne käsitööhuviline, tantsija ja florist ning palju teisi avatud andeid.

 

Monaco

Tule mitmekesisele ärilõunale restoranis Monaco! Kriitikute hinnangul on Monaco Nordic Hotel Forumi I korrusel südalinna parim lõunasöögikoht. Tulge veenduge selles mitmekesisuse päeval, 25. aprillil, mil kehtib märksõna #MITMEKESISUS mainijatele soodsam hind – salatibuffet ja päevasupp 5 eurot/külaline!

Monaco lõunamenüü pakub igal argipäeval kell 12–15 võimalust nautida tervislikku ja vaheldusrikast lõunasööki. Pearoogade ja magustoitudele lisaks serveerime ka komplekti päevasupist ja meeldivalt mitmekesisest salati-buffet´st, kus lai valik klassikalisi salatikomponente ja maitsekastmeid – seepärast on meie salati-buffet väga eelistatud valik taimetoitlaste seas. Tutvuge meie lõunamenüüga lähemalt.

 

Rahva Toit

Rahva Toit on hommiku- ja lõunasöögi koht, kus pakume maitsvaid praade, suppe ja desserte. Lisaks on võimalik tellida toitlustusteenust. Mitmekesisuse päeval osaledes pakume Tornimäe Rahva Toidus menüü rikastamiseks päevapraade veisekeelest ja kanasüdamest.

 

Sinu enda koduköök – naminami.ee aitab!

Võib-olla tahad hoopis ise kodus mõnd põnevat retsepti proovida! See on lihtne, sest populaarne kokandusportaal ja retseptikogu Nami-nami pühendab terve mitmekesisuse päeva temaatiliste retseptide ja lugude jagamisele. Lisaks, kui sul on mõni eriti mõnus mitmekesisuse päevaga haakuv retsept sahtli põhjas, siis nüüd on aeg see lauale tõsta ja saata oma retsept Nami-namile meilile info@nami-nami.ee, märksõnaga “Mitmekesisuse päev”, et teisedki mitmekesise toidu huvilised saaksid seda kodus järele proovida. Parimad retseptid saavad auhinnatud erinevate sisukate kokaraamatutega!

 

Smile Cafe

Cafe Smile pakub kõigile Armeenia ja Gruusia toitu, mis on valmistatud pereretseptide järgi. Värske, hea ja tervislik toit jõuab teieni otse ahjust! Toit on seal tõeliselt maitsev ja soodsate hindadega. Mitmekesisuse päeval, 25. aprillil pakub Smile kohvik Armeenia wrappe (kana ja sealihaga, koduse või kanakotletiga) eriti mõnusate hindadega! See on hea võimalus proovida maitsvaid ja tervislikke wrappe soodsate hindadega. Smile Cafe palub külastajatel laua broneerida.

 

SOLARISE keskuse söögikohad

Mitmekesisus, tasakaal ja sallimine. Need sõnad peaksid ühtemoodi kirjeldama nii kaasaegset ühiskonda kui ka tänapäeva inimese toidueelistusi. See on ka põhjus, miks Solaris Keskus esimese kaubanduskeskusena Eestis sai punti kõik oma maja toidukohad loomaks spetsiaalsed taimetoidumenüüd ning pühendama terve aprillikuu taimsete valikute tutvustamisele. Solarisest leiab 13 eriilmelist toidukohta.

Bliss Tray 

Ehtne, omatehtud, värske ja tervislik toit. Maitsed on selged, puhtad ja intensiivsed – toit on tervislik ja natutaalne.

FAFA’s

Linna parimad falafelite ja pitadega mõnusa atmosfääriga veganite ja taimetoitlaste paradiis

LIDO

Läti päritolu restoranikett, kus toidud valmistatakse klientide slime all ja igaüks saab endale oma soovi järgi koostada meelepärase toidukorra.

Vapiano

Rahvusvaheliselt tuntud Itaalia restoran, kus värsked pastad, pizzad ja salatid valmivad otse külastajate silme all. Igapäevane värske pasta ja muud toorained valmistatakse kohapeal. Suur valik taime – ja  vegantoite.

Tokumaru

Hea Jaapani toidu saadik Tokumaru pakub kõigile tuntud sushi‘t, aga ka muid põnevaid Jaapani roogasid. Põhirõhu oleme pannud ramen’ile – rammusale nuudlisupiroale, mis valmib meie jaapanlasest peakoka Daigo Takagi traditsiooniliste pereretseptide järgi. Lisaks liha- ja kalaroogadele leiab meie söögikohtadest linna rikkalikuma Jaapani vegan-menüü. Ka toome maale põnevaid teesid ning pakume häid Jaapani õllesid. 

CHI 

Idamaine söögikoht, mis pakub Hiina, Thai ja indiapäraseid roogasid ning atmosfääri

Reval Cafe Deli

Maitsev söök, mõistlik hinnaklass, tippkvaliteetne kohv. Reval Café Deli lubab maitsvaid eineid kiirelt ja mugavalt kaasa osta, samas nautida kohvikule omast kvaliteeti ning tervislikkust.

Boost

Meie menüüs olevad mahlad ja smuutid sisaldavad kehale ülivajalikke toitaineid ning tehakse vaid värsketest puuviljadest ja eluskultuuridega väherasvasest külmutatud jogurtist. 

Komeet

Kohvik, kust laiub imeline vaade Tallinnale. Erinevad koogid, pirukad, salatid, suupisted ja soojad road.

Merry Berry 

Eesti talunike, kasvatajate ja tootjate toodang.

Blender

Blender on baar, kus valmivad kiirelt mõnusalt krõbedad võikud, värske oakohv ja keha turgutavad smuutid! Kõike saab kiirelt ka kaasa osta!

 

Sushimon

SUSHIMON sushi and wine liidab sushi ja veini! Sushimoni hubases restoranis saate avastada maitsvaid ja põnevaid Jaapani toite ning nautida häid veine. Uudista, kuidas jaapanlasest sushikokk Tatsuya valmistab sushit otse teie silme all. Mitmekesisuse päeval pakub Sushimon rikkalikku 5-käigulist õhtusööki kahele 35 euroga (tavahind 40€). 

 

Tokumaru (Balti jaama turg)

Hea Jaapani toidu saadik Tokumaru pakub kõigile tuntud sushi‘t, aga ka muid põnevaid Jaapani roogasid. Põhirõhu oleme pannud ramen’ile – rammusale nuudlisupiroale, mis valmib meie jaapanlasest peakoka Daigo Takagi traditsiooniliste pereretseptide järgi. Lisaks liha- ja kalaroogadele leiab meie söögikohtadest linna rikkalikuma Jaapani vegan-menüü. Ka toome maale põnevaid teesid ning pakume häid Jaapani õllesid. 

 

Veg Machine

Veg Machine pakub vegan tänavatoitu, mis on saanud pooleteise aastaga paljude lemmikuks. Veg Machine alustas värvilise food truckiga, millest on välja kasvanud väike kohakene Balti Jaama turu toidutänaval, kuhu ootame kõiki seitsmel päeval nädalas. Mõtleme kõigile ja paneme maitsed mängima nii, et ka mitte taimetoitlased naudivad ! :) 25ndal aprillil tekib menüüsse gluteenivaba kuum võileib, et ka gluteeniga mitte sina peal olijatel oleks laiem valik tänavatoitu!

 

Vigri

Vigri kohvik sai alguse kahe inimese, Heleni ja Antsu, jagatud visioonist luua võimalus kvaliteetsemateks toitumisvalikuteks. Selleks, et inimestel oleks igapäevaselt võimalus tervislikule valikule, millega oma keha toita. Soov oli luua olemasolevate valikute kõrvale toidukoht, mis pakub lihtsat, ent väge täis taimetoitu. Nüüd on ta olemas juba mõnda aega ja mitmekesisuse päeval pakub külalistele võimalust maitsta kookide mitmekesisust: eripakkumisena on  2 koogitükki -10%, 3 koogitükki -15%, 4 ja enam koogitükki -20%.

 

Viktus Kohvik & Catering

Toit vaigistab nälja, jook kustutab janu. Kui sa otsid hubast kohvikut, kus nautida hinnasõbralikku menüüd, mõnuleda suussulava koogi saatel ja saada meeldiva teeninduse osaliseks, siis on Viktus just see õige koht sinule! Kõik on oodatud! Kellele aeg kallis ja köögis mässamine pole just meeltmööda, siis pakume catering teenust sünnipäevade, pulmade või vastuvõttude näol. Viktuses tähistad sündmust ruumirendita, sedasi jääb ka koristamise rõõm meile. Kogu Viktuse mitmekesine a la carte menüü on mitmekesisuse päeval -15%!

 

Viru hotelli KGB muuseum

Viru hotelli KGB muuseum legendaarse maja 23. korrusel viib külastaja seiklema Viru hotelli algusaegadesse, KGB salatoimetustesse ja nõukogude aja absurdimaailma. Mitmekesisuse päeval, 25. aprillil pakucad nad kõigile muuseumi külastajatele nõukogude aja defitsiiti, toonaseid maitsehitte – suussulavaid Valeri küpsiseid. Osta pilet giidiga ekskursioonile ja veeda meeleolukas nostalgiatund meiega.

Ent kui mitmekesise toiduvalikuga kostitati nõukogude ajal turiste? “Turist saabus pelglikult nagu õpilane koolisööklasse ja suundus rühmajuhi viipe järgi omasid otsima. Kaetud hommikusöögilauas pakuti teed, leiba, keedetud muna ja vorsti. Salatit asendas petersellinutt ja konservid, värskeid puuvilju ei olnud. Lõuna ajal ei tasunud pirtsutada. Lauda toodi seda, mis gruppidele oli tellitud: supp, kana- või seapraad ja magustoit. Toit oli soomlase jaoks rasvane ja soolane, aga kahtlemata parim, mis nendes oludes saada oli. Restoranis tegutses ka rahvusroogade saal, mille ajalugu jäi küll üürikeseks. Ilmselt olid suure saali toidud turistide meelest piisavalt rahvuslikud ja eksootilised. Verivorsti, hapukapsa ja rukkileiva järele suurt nõudlust ei olnud, meenutab turistide toitlustust eliithotellis Viru ajakirjanik Sakari Nupponen (2007).

 

Wolt

Wolt ei ole küll ei söögikoht, aga on kindlasti üks selline koht, kust paljud armastavad endale meelepärast kõhutäidet tellida. Ja nende valik on oi-kui-mitmekesine! Nii et kui tunned, et 25. aprillil end kuidagi välja sööma vedada ei jaksa, siis Woldi lehel silma peal hoides võib juhtuda, et tellid toidu koju kohaletoimetamistasuta. Lisaks võid võita 30€ krediiti ühes mitmekesisuse päeval osalevas söögikohas. Vaata Wolti Facebookist ja äpist!

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#mitmekesisuse-paev
Ostukorv