Koolitus: Võrdne kohtlemine ja töökeskkond

Oled oodatud koolitusele 10. oktoobril kell 9.00-15.00

Mis on võrdne kohtlemine töökeskkonnas? Mida tähendab diskrimineerimine? Kas kolleege peab sallima? Milleks mitmekesisus ja kas sellest on kasu või pigem kahju? Kuidas puutub võrdse kohtlemise ja diskrimineerimise teema üldse ühe organisatsiooni ja tema töötaja või juhi tegevusse? Tule koolitusele ja saa teada!

Eesti Inimõiguste Keskus korraldab koolituse, kus tutvustatakse võrdse kohtlemise seaduste ja praktikaga seotud põhimõtteid ning arutletakse reaalsete kaasuste teemal. Osalejad saavad ülevaate teemat reguleerivatest seadustest ning õiguskaitsevõimalustest, samuti annab koolitaja praktilisi näpunäiteid, kuidas ennetada oma ettevõttes või organisatsioonis diskrimineerimisvõimalusi ning seeläbi vältida kulukaid ja mainet kahjustavaid vaidlusi.

Koolitusele on oodatud ettevõtete, asutuste ja organisatsioonide juhid, juristid, personalitöötajaid, ametnikud, õppejõud ja teised spetsialistid, kellele koolitusest nende töös otseselt kasu võiks olla.

Koolitaja: võrdse kohtlemise ekspert Marianne Meiorg. Mariannel on magistrikraadid rahvusvahelistes inimõigustes (University of Nottingham) ja soouuringutes (Kesk-Euroopa Ülikool) ning bakalaureusekraad õigusteaduses (Concordia ülikool) ning ta omab pikaaegset kogemust Inimõiguste ja võrdse kohtlemise valdkonnas. On olnud Eesti Inimõiguste Keskuse võrdse kohtlemise programmi juht ja üks keskuse asutajatest, kirjutanud mitmeid valdkondlike artikleid, viinud läbi uurimusi ning panustanud eksperdina võrdse kohtlemise valdkonna erinevatesse projektidesse, kohtuvaidlustesse ja koolitanud jurist, advokaate, ametnikke, personalijuhte, ettevõtjaid.

Koolitus ja toitlustus on osalejatele tasuta. Oma osalussoovist anna teada hiljemalt 2. oktoobril: Liina Rajaveer, liina.rajaveer@humanrights.ee.

NB! Suure huvi tõttu lisasime kohti, viimased kohad on veel saadaval!

 

Päevakava:

Park Inn by Radisson Central Tallinn seminariruum (Narva mnt 7c)

8.30-9.00 Registreerumine ja hommikukohv

9.00-10.30 Loeng ja praktiline arutelu

  • Mis on võrdne kohtlemine ja mis on diskrimineerimine ning miks need teemad on olulised töökeskkonnas
  • Arutame päriselu juhtumeid (sh. kohtukaasuseid) ja viime need kokku teooriaga

10.30-11.00 Kohvpaus

11.00-12.30 Loeng ja praktiline arutelu

  • Kes kaitseb ja edendab võrdset kohtlemist Eestis?
  • Millised on tööandja kohustused?

12.30-13.30 Lõunasöök

13.30-15.00 Loeng ja praktiline arutelu

  • Mida saab tööandja teha, et diskrimineerimist ära hoida ja luua mitmekesisust austav töökeskkond
  • Kuhu pöörduda küsimuste korral, kui diskrimineerimine on juba toimunud.

 

#mitmekesisus #mitmekesisuse-kokkulepe #vordne-kohtlemine