Veebirakendus tuvastab diskrimineerimist

Tänasest on Tallinna Tehnikaülikooli õiguse instituudi kampaania “Erinevus rikastab” koduleheküljel üleval diskrimineerimiskompass, mille abil on võimalik kontrollida, kas inimest on ebavõrdselt koheldud ning kuhu sellisel juhul pöörduda saab.

Kampaania “Erinevus rikastab” võrdse kohtlemise ekspert Marianne Meiorg sõnab, et inimeste teadlikkus võrdsest kohtlemisest ja diskrimineerimisest on madal ning sageli pöördutakse nõustamisele küsimustes, mis ei ole lähemal vaatlusel siiski diskrimineerimisjuhtumid. “Inimesed arvavad, et kõik, mis tundub esialgu ebaõiglane, ongi diskrimineerimine, aga ka vastupidi – diskrimineerimine on toimunud, ent inimene ei teadvusta seda ja diskrimineerija jääb korrale kutsumata,” ütles Meiorg.

Kompass ongi loodud selleks, et kahtlustades diskrimineerimist, saab inimene seda kontrollida vastates mõnele lihtsale küsimusele, mis teeb kindlaks võimaliku ebavõrdse kohtlemise olukorra. Ühtlasi pakub see lahendusi, kas ja kelle poole oma küsimusega pöörduda. Loomulikult ei anna veebileht lõplikku vastust, kuna tihtipeale on tegemist keeruliste juhtumitega, mis vajavad detailset juriidilist analüüsi. Rakenduse abil on võimalus otsekontakteeruda ka Eesti Inimõiguste Keskuse nõustajaga.
Kompassi leiab siit www.erinevusrikastab.ee/kompass

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#vordne-kohtlemine
Ostukorv