Inimõiguste keskus seisab okupeeritud aladelt pärit Ukraina pagulaste õiguste eest

Inimõiguste keskus toetab strateegilises kohtuasjas Krimmist pärit Ukraina kodanikku Tymuri, kelle juhilubade väljaandjaks on märgitud Vene Föderatsioon – nagu ka kõigi teiste okupeeritud aladel elavate ukrainlaste dokumentidel. Selgub, et riik tunnistab Ukraina pagulaste dokumente valikuliselt, jättes tunnistamata näiteks juhiload ja haridust tõendavad diplomid, mis on välja antud okupeeritud aladel.

Sarnase probleemiga on inimõiguste keskuse poole pöördunud kümned sõja jalust pagenud ukrainlased. Kuna Eesti riik osade põgenike oskusi või haridust tõendavaid dokumente ei tunnista, ei ole neil võimalik teha võimetekohast või erialast tööd. Teisisõnu kohtleme sõja eest põgenenud ja Eesti riigilt rahvusvahelise kaitse saanud Ukraina pagulasi erinevalt, karistades okupeeritud aladelt pärit inimesi selle eest, et osa Ukrainast on okupeerinud nende vaenulik naaberriik.

Tymuri esindavad kohtus vandeadvokaadid Steven-Hristo Evestus ja Anneli Aab. Kogume annetusi, et katta Tymuri kohtukulud. Annetamise link.

Link kaasusele.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#strateegiline-hagelemine
Ostukorv