Üleskutse ettevõtetele, asutustele, organisatsioonidele: liitu mitmekesisuse kokkuleppega!

Miks liituda mitmekesisuse kokkuleppega?

Lühike vastus – selleks, et olla edukam! Mitmekesisuse väärtustamine, erinevustega arvestamine ja hooliva töökeskkonna loomine suurendab töötajate motivatsiooni, tõhusust, loovust ja innovatsiooni. Lisaks kuulud sellega 69% Eesti elanike arvates atraktiivsete tööandjate sekka. Veelgi enam – 69% Eesti elanikest eelistab mitmekesisusele ja võrdsele kohtlemisele tähelepanu pööravat organisatsiooni tööle kandideerimisel.

Mitmekesisuse kokkulepe on vabatahtlik, kümmet põhimõtet koondav kokkulepe, millega liitudes kinnitab ettevõte, vabaühendus või avaliku sektori organisatsioon, et austab inimeste mitmekesisust ning väärtustab võrdse kohtlemise põhimõtet nii oma töötajate, partnerite kui klientide seas. Mitmekesisuse kokkuleppega liitudes ühined tööandjate kogukonnaga, kus on Eesti säravaimad mitmekesisuse eestvedajad. Ühistel kohtumistel jagatakse parimaid praktikaid ning räägitakse ühiskonnas kaasa mitmekesisuse ja võrdse kohtlemise teemadel. Kogukonda kuuludes saad osa koolitustest, seminaridest, töötubadest ning suhelda oma ala parimate asjatundjatega.

Mitmekesisuse kokkuleppega võib liituda organisatsioon, kes on juba astunud selgeid samme mitmekesisuse väärtustamiseks, aga ühineda võib ka siis, kui ettevõte on alles esimesi eesmärke seadmas. Ühises võrgustikus leiab alati kaasteelise, kellega koos tegevusi arutada. Samuti toetavad kokkuleppega liitunuid nõu ja jõuga inimõiguste keskuse eksperdid.

Sel sügisel allkirjastavad uued liitujad kokkuleppe 2. novembril. Kui soovid olla üks nendest, siis anna hiljemalt oktoobri keskpaigaks oma soovist märku. Selleks täida meie kodulehel liitumisvorm või võta ühendust mitmekesisuse ja kaasatuse valdkonna juhi Heleniga aadressil helen.talalaev@humanrights.ee.

Mitmekesisuse kokkulepe algatati Eestis 2012. aastal. Kokkuleppe tegevusi koordineerib Eesti Inimõiguste Keskus. Eesti mitmekesisuse kokkulepe on osa Euroopa mitmekesisuse platvormist, mis koondab sarnaseid kokkuleppe võrgustikke 26 Euroopa riigis.

Mitmekesisuse ja kaasatuse valdkonna tegevusi toetab Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium.

Lisainfo inimõiguste keskuse kodulehel.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#mitmekesisus #mitmekesisuse-kokkulepe
Ostukorv