Praktikant Kersti Toomeoja palub inimestel rohkem märgata

Mõned kuud tagasi käis oli meie keskuses tööl praktikant Kersti Toomeoja. Kersti õppis Tartu Ülikoolis õigusteadust ja kuna tema huviks on inimõigused, siis valis ta praktikakohaks inimõiguste keskuse.

Mis on sinu taust ja kuidas see Sind keskuse praktikani juhatas?

Peale bakalaureusekraadi omandamist õigusteaduses soovisin arendada õigusalaseid teadmisi rahvusvahelise õiguse valdkonnas, sealjuures pakkusid mulle ka väga huvi põhi- ja inimõigused. Sestap otsustasin enda magistrantuuri sooritada just Tartu Ülikoolis, spetsialiseerudes Euroopa Liidu õiguse ja inimõiguste valdkonnas. Johtuvalt eelnevatest valikutest olin huvitatud teadmiste praktiseerimisest päriselus, mistõttu otsustasin kandideerida praktikandi kohale inimõiguste keskusesse.

Milline inimõiguste valdkond sind isiklikult kõige rohkem huvitab?

Eelkõige huvitas mind indiviidi kaitse digiajastul, kuid ka sügavamad teemad, nagu näiteks: laste ja pere õigused ning ka inimkaubanduse ja tööjõu ekspluateerimisega seotud mured. Praktikalt lootsin saada uusi teadmisi ning põnevaid väljakutseid kaasuste ning erinevate projektide näol. Kandideerides pidasin oluliseks ka leida mentor, kes suunab ja juhendab ning annab konstruktiivset tagasisidet.

Kas jäid praktikakohaga rahule?

Inimõiguste keskuses sooritatud praktika jättis sooja mulje. Keskuses töötavad südamega asjale pühendunud, juristid ja asjatundjad, kes pingutavad parema homse nimel. Keskuses väärtustatakse mitmekesisust, empaatilisust, initsatiivikust ja kiiret reageerimisvõimet, mis tuleb muutlikel aegadel paljuski kasuks. Minu juhendaja Mari-Liis Vähi on digiõiguse spetsialist, kes oskab suunata, annab väärtuslikku tagasisidet ning aitab praktikandil seada eesmärke ja pakub enda teadmisi nende lahendamisel. Kokkuvõtvalt jäin oma kogemusega väga rahule ning soovin inimõiguste keskuse perele palju jaksu ja päikest tulevasse suvesse.

Lõppu küsin meie kogukonnapraktikat teinud abituriendi küsimuse: Mida saad sina omalt poolt teha, et Eesti ühiskond erinevate teemade osas aksepteeritavaks läheks?

Hea on meeles pidada, et mitmekesisus on rikkus – maailmas pole kahte ühesugust inimest. Toetame ja anname hääle ka neile, kes enda füüsilise või vaimse seisundi pärast ei ole võimelised mitmekesisuse ja sallivuse teemadel debateerima. Austame inimeste mitmekesisust, vabadust ja võrdsust ning soodustame erinevate kultuuride, ühiskondade ja rahvaste vahelist koostööd. Märkame ligimest!

Soovime Kerstile tuult tiibadesse!

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#andmekaitse-ja-digioigus #inimoigused-eestis #keskus #mitmekesisus #noustamine
Ostukorv