Mari-Liis arutles Pariisis teiste Euroopa noortega kriitiliste inimõiguste küsimuste üle

Keskuse digiõiguste ja andmekaitse jurist Mari-Liis Vähi osales 9.–13. märtsil Pariisis Prantsuse Instituudi ja Collège de France’i korraldatud foorumil. Üritus toimus seoses Prantsusmaa eesistumisega Euroopa Liidus.

“Üheskoos 54 Euroopa noorega 27st liikmesriigist koostasime ja esitlesime foorumil erinevaid poliitikaettepanekuid, mille üle ka poliitikute ja ekspertidega debateerisime,” rääkis Mari-Liis.

Mari-Liis teiste noortega grupipilti tegemas
Mari-Liis teiste foorumil osalevate noortega

“Kuigi meie kõigi süda valutas Ukrainas toimuva pärast, arutasime lisaks ka teiste kriitiliste teemade üle, nagu kliima, bioloogiline mitmekesisus ja rohelised linnad; online sõnavabadus ja meediahiidude tsensuur; seksuaalvähemuste õigused ja diskrimineerimine vereloovutamisel ning naistevastase vägivald ja tasuta hügieenisidemete võimaldamine. Teemasid oli palju, aga inimõigused ongi tihti omavahel seotud. Mulle avaldasid muljet noorte lennukad ideed, aktiivsus ja meelsus. Tuleb tõdeda, et nii Euroopa kui ka kohalikul tasandil tasub noori rohkem kuulata ja otsustusprotsessidesse päriselt kaasata,” lisas Mari-Liis kindlalt.

Grupipilt lõpuürituselt
Grupipilt lõpuüritustelt

Lisaks said noored nende päevade jooksul osa võtta mitmetest töötubadest, külastada kohalikke asutusi, nagu Prantsuse Keskpank, ja kohtuda erinevate Prantsusmaa institutsioonide, näiteks välisministeeriumi, esindajatega.

Pariisi foorumi lõpiüritus La Nuit Europeenne des Idees (Euroopa Ideedeöö) on ka Youtube’is järelevaadatav.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#andmekaitse-ja-digioigus #privaatsus
Ostukorv