#JäinKoduta lood. Jaga sinagi oma lugu!

Turvalises ja inimõigusi austavas ühiskonnas pole diskrimineerimisel kohta, kuid sellele vaatamata on juhtumeid, kus koduomanik keeldub oma korterit või maja üürima näiteks pagulasele, geipaarile, tudengile või üksikemale. Ajendatult kohtumistest sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo ja justiitsminister Maris Lauriga, kes samuti teema vastu siirast huvi tundsid, algatasime üüriturul toimuva diskrimineerimise lugude kogumise kampaania.

Avaldame meile saadetud #JäinKoduta lood.

 

Not letting is one thing – I understand. But to refuse to sell to a non-Estonian, seems a little weird.


Tere, see ei juhtunud minuga vaid juhtus mu vennaga, kes on kurt. Mitmed korteriomanikud ei olnud nõus teda üüriliseks võtma ning hetkel elab ta ka korteris kus lepingus on üürnikuna meie ema…muidu vend poleks lihtsalt leidnud endale eluaseme. Mulle ei mahu siiamaani pähe miks nii diskrimineeritakse puudega inimesi, tema kui üürilisena on ju ideaalne – ei kuula kõvasti muusikat, ei lärma, karju ning suhtlemise saaks ka teha lihtsalt läbi tekstsõnumite.


I am from Africa and black. I moved to Estonia with my wife a little over a year ago. I was looking for an apartment. I had 2 situations.

First, I was dealing with the landlord without an agent. The landlord said to my face that he’d prefer to not give the apartment to an Indian or African because the food we cook will stink up his apartment. He even asked if I could show him my current apartment to understand if our current cooking stunk up the place. I obliged because I thought It was a learning opportunity to teach & learn about each others culture and food. He came by and saw our building and apartment were better looking and smelling we only needed more space because we both worked from home and needed work-offices and there was no-lingering smell.(He then wanted to move forward but we decided not to pursue the apartment)

There was another apartment where the agent outright told me that his client will not give his apartment to foreigners but he only decided this after realizing I was black.


Mul ei ole isiklikku lugu, aga kui mina ja mu elukaaslane hakkasime oma korterit välja üürima (sest kolisime ise suuremasse), siis üks selgelt aafrika nimega inimene tundis korteri vastu huvi, suhtles meiega meili teel ja lõpuks küsis ka, et kas te olete ikka kindlad, et soovite korteri välismaalasele üürida. Tundus, et tal on kogemusi sellega, et eriti ei soovita. Kohtusime selle mustanahalise noormehega ka, harilik IT-töötaja, ei midagi erilist, mida kartma peaks.

 

Jaga oma lugu!

Kui tunned, et sind või sinu lähedasi on üüriturul diskrimineeritud saada meile oma #JäinKoduta lugu! Kirjuta info@humanrights.ee või täida ära anonüümne tekstikast!

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#inimoigused-eestis #vordne-kohtlemine
Ostukorv