Keskuse tiimi uusim liige Juss lähtub motost “Ela ja lase elada”

Esmaspäeval, 1. veebruaril asus inimõiguste keskuses assistendina tööle Juss Särekanno. Lasime tal mõned päevad uude rolli sisse elada ja küsisime siis, kuidas tal seni läinud on ja mis teed teda keskusesse tööle tõid.

“Kuigi kõik on ennast mugavalt kodukontorites sisse seadnud, siis paistab, et aeg-ajalt põigatakse ikka päris kontorisse ka sisse ning tegelikult on mul selle esimese nädala jooksul õnnestunud vist kõik meie töötajad juba oma silmaga ära näha. Vastuvõtt on olnud soe ja esimesed tööpäevad pingevabad. Tulen hea meelega tööle ka järgmisel nädalal,” kirjeldas Juss oma esimesi muljeid. Tänaseks võime rõõmsalt kinnitada, et Juss tuli keskuses tööle ka teisel nädalal. ☺️

Juss Särekanno, inimõiguste keskus
Inimõiguste keskuse tiimi uusim liige Juss

Keskuse tegevusega oli Juss juba varasemalt kursis. “Teadsin, et keskus hoiab silma peal, et me riigina oma tegemistes lati alt läbi pugeda ei üritaks. Ükskõik, kas tahtlikult või kogemata.” Kui küsisime, miks tekkis tal soov ka ise keskuse tegevusse panustada, tulid mängu väärtused. “Vist oma generatsioonile kohaselt kipun ma oma töid ja tegemisi valides olema väärtuspõhine ning mulle tundub, et kui annan oma tagasihoidliku panuse inimõiguste eest seismisesse, võin õhtuti puhta südametunnistusega magama minna.”

Ela ja lase elada

Juss ei ole oma sõnul ei suur aktivist ega barrikaadidele ronija. “Oma olemuselt olen rahumeelne ning püüan elus lähtuda motost “Ela ja lase elada”. Ja minu meelest käivad inimõigused selle motoga kokku. Me kõik oleme natukene erinevad, aga peame selles maailmas kuidagi koos hakkama saama üksteisele liiga tegemata. Nagu tänapäeval ikka, kipun oma mõtteid kirja panema sotsiaalmeedia platvormidel ning kuigi mõnikord mõtlen, et kas igaühel ikka on tarvis sõna võtta, siis teinekord tuleb mõni sõber või tuttav tänama ning ütleb, et on oma arusaamu mingis küsimuses tänu minule muutnud. Ehk on seegi omamoodi inimõiguste kaitsmine?” Nii on!

juss särekanno
Juss on lisaks ka ratsutamistreener

Uuelt töökohalt ootab Juss kõike uut – kogemusi, oskusi, tutvusi, uusi ideid-mõtteid ja põnevaid vestlusi. “Olin pikki aastaid erasektoris ja vaataksin nüüd maailma läbi vabakonna silmade. Mulle meeldib aidata ja mulle meeldib, kui minust on kasu. Samamoodi mõtlen siis, kui käin õhtuti oma ratsutamisõpilasi juhendamas,” sõnas Juss, kes juba 10 aastat ka ratsutamistreenerina tegutseb.

Tere tulemast tiimi, Juss! 🥰

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#keskus
Ostukorv