Tere tulemast neljale uuele inimõiguste saadikule!

Märtsis kutsusime Harjumaa, Ida-Virumaa ja Lääne-Virumaa tublisid elanikke kandideerima oma kogukonna inimõiguste saadikuks. Tänaseks oleme soovijatega tutvust teinud, neid intervjueerinud ja välja valinud neli särasilmset inimõiguste sõpra. Keskusega hakkavad koos tegutsema nüüd kokku kaheksa Eesti eri paigust pärit saadikut, kes aitavad inimõigusi inimestele lähemale tuua.

Valitud saadikutel on siiras huvi erinevate inimõigusi puudutavate teemade vastu. Nad on empaatilised, aktiivsed ja avatud suhtlejad, kellel on tugev soov oma tegevusega kaasa aidata sellele, et Eesti oleks inimõigusi austav riik ning parem paik elamiseks igale Eesti inimesele.

Ehkki uued saadikud on tänu varasematele teadmistele või isiklikule kogemusele hästi kursis inimõiguste valdkonna olemuse ja väljakutsetega, hõlmab saadikuprogramm tasuta koolitusi. Saadikuid koolitavad oma ala eksperdid, kes tutvustavad erinevaid inimõiguste teemasid, näiteks andmekaitse ja privaatsus ning võrdne kohtlemine. Esimene koolitus on kavas juba maikuu lõpus ohutult ja mugavalt virtuaalkeskkonnas. Lisaks saavad saadikud osaleda keskuse sisekoolitustel.

Uute saadikute sisseelamist ja tegevust toetavad igakülgselt nii saadikute võrgustik kui inimõiguste keskus. Esimene kohtumine ja saadikute tutvumisüritus on plaanis suvel, võttes arvesse kriisiaja kulgu ning ohutust kõigi tervisele.

Inimõiguste saadikud on vabatahtlikud, kes hoolivad oma kodukoha turvatundest ja austavad võrdselt iga inimese inimväärikust. Nad on kursis kohalike inimõigusi puudutavate väljakutsete ja võimalustega ning aitavad edendada kogukonna heaolu. Saadikud jagavad infot inimõiguste kohta, korraldavad temaatilisi üritusi ja on tugevaks ühenduslüliks kogukonna ning inimõiguste keskuse vahel.

 

Saadikute programmi arendamist toetab Kodanikuühiskonna Sihtkapital.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#inimoigused-eestis #keskus
Ostukorv